Salman Rushdie

Hardt skadd: - Ikke gode nyheter

Forfatteren Salman Rushdie ligger i respirator, etter at han fredag ble knivstukket på scenen i New York.

ANGREPET: Den kjente og kontroversielle forfatteren Salman Rushdie er angrepet på scenen i New York, melder nyhetsbyrået AP. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Agenten hans opplyser at forfatteren troligvis vil miste et øye etter knivstikkingen. I tillegg er han påført nerveskader i en arm og levra hans ble stukket og skadd.

- Dette er ikke gode nyheter, sier agenten i en skriftlig uttalelse, ifølge Reuters.

Ifølge flere medier skal Rushdie ha blitt knivstukket gjentatte ganger i halsregionen. Han var bevisst da han ble fraktet fra stedet, og skal ha bli fraktet rett til operasjonsbordet.

En 24 år gammel mann ved navn Hadi Matar er pågrepet etter hendelsen.

Tidlig stadium

På en pressekonferanse fredag ettermiddag lokal tid opplyste politiet i New York at etterforskningen er på et svært tidlig stadium og at det er for tidlig å si noe om motivet for hendelsen. FBI er også koblet inn i etterforskningsarbeidet.

Politiet antar mannen handlet alene, men undersøker også om han kan ha samarbeidet med andre. Videre forteller politiet at de ikke har fått noe indikasjoner på angrepet på forhånd.

Angrepet på scenen

Ifølge nyhetsbyrået Ap ble han angrepet i det han ble introdusert og skulle på scenen. Angriperen skal ha begynt å slå eller stikke forfatteren, som falt i bakken.

Hendelsen fant sted fredag formiddag i småbyen Chautauqua, rundt 50 mil nordvest for New York by.

Rushdie har i årevis vært utsatt for drapstrusler - spesielt etter utgivelsen av romanen «Sataniske vers» i 1988. Deler av den muslimske verden så på boka som blasfemisk og det iranske regimet utlyste sin fatwa over forfatteren i 1989.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer