Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardt skadd under Boston Marathon: I dag måtte Rebekah amputere beinet etter å ha kjempet i 18 måneder

Sønnen Noah (7) synes at det er «kult med en halv-robot-mamma».

 AMPUTASJON:  Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston maraton for snart 18 måneder siden. Foto: Facebook.
AMPUTASJON: Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston maraton for snart 18 måneder siden. Foto: Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston Marathon for snart 18 måneder siden.

DiMartino, som løp sammen med sønnen Noah og daværende kjæreste og nå ektemann Pete DiMartino, ble rammet da bomben gikk av like ved målstreken i det tradisjonsrike løpet.

Etter 17 operasjoner var det ikke lenger noe håp om å beholde det venstre beinet, og kirurger måtte fjerne alt under kneet, skriver NBC News, som først omtalte saken.

Vellykket operasjon Kjæresten Pete forteller at operasjonen, som fant sted på et lokalt sykehus i Houston, var vellykket. Rebekah er for øvrig én av 16 personer som har måttet amputere beina etter bombinga ved Boston Marathon, skriver NBC News.

- Det faktum at jeg fikk en ny sjanse i livet etter den dagen, er noe jeg aldri vil ta for gitt, sier DiMartino til NBC.

Siden bombingen har DiMartino tilbrakt mye tid i rullestol, men virker fortsatt å holde humøret oppe.

- Selv om beinet mitt ble kappet av, og jeg ikke vil være i stand til å på en stund, er det fortsatt et skritt frem for meg, sier hun.

Det ser også ut til at hennes sønn Noah (7) ikke har noe i mot at beinet er amputert.

 STORE SKADER:  Slik så det ut i målområdet kort tid etter at bomben gikk av. Foto: REUTERS/Scott Eisen
STORE SKADER: Slik så det ut i målområdet kort tid etter at bomben gikk av. Foto: REUTERS/Scott Eisen Vis mer

NBC skriver at han gråt første gang han fikk beskjeden, men at han nå synes det er «kult med en halv-robot-mamma».

Store skader Tre mennesker ble drept og 264 skadd da de to bombene gikk av i målområdet ved Boylston Street i Boston, 15. april 2013.

Bombene inneholdt små stålkuler og spiker som rev i stykker alt på sin ferd. Fordi bombene trolig var plassert i hver sin sekk, liggende på bakken, fikk mange store skader i beina.

Krystle Campbell, Lun Lingzi og Martin Richard døde da to bomber eksploderte nær mållinjen, mens politimannen Sean Collier ble drept noen dager senere under jakten på gjerningsmennene.

De skyldige Politiet er overbevist om at Dzjokhar Tsarnajev (20) planla og utførte bombeaksjonen sammen med storebror Tamerlan Tsarnajev (27).

Jakten på brødrene pågikk i fire dager. De ble innhentet i Watertown, og havnet i en intens skuddveksling med politiet natt til 19. april.

Tamerlan, som ble truffet av flere skudd, hadde selv gått tom for ammunisjon og ble overmannet av politiet. Lillebror Dzjokhar, som hadde forskanset seg i en Mercedes SUV, ga full gass og kjørte over sin egen bror i det desperate fluktforsøket.

Tamerlan døde av skuddskadene og påkjørselen, mens broren kom seg midlertidig unna.

Men påfølgende kveld, ikke langt unna, oppdaget en i nabolaget at noen hadde kneppet opp presenningen på båten han hadde i opplag i hagen. I båten oppdaget han en blodig kropp.

Minutter senere var politiet på plass, og han ble pågrepet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling