Hardt skadd under Boston Marathon: I dag måtte Rebekah amputere beinet etter å ha kjempet i 18 måneder

Sønnen Noah (7) synes at det er «kult med en halv-robot-mamma».

AMPUTASJON:  Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston maraton for snart 18 måneder siden. Foto: Facebook.
AMPUTASJON: Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston maraton for snart 18 måneder siden. Foto: Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske maratonløperen Rebekah DiMartino måtte til slutt gi opp kampen for å redde sitt venstre ben, som ble hardt skadet under bombingen av Boston Marathon for snart 18 måneder siden.DiMartino, som løp sammen med sønnen Noah og daværende kjæreste og nå ektemann Pete DiMartino, ble rammet da bomben gikk av like ved målstreken i det tradisjonsrike løpet.

Etter 17 operasjoner var det ikke lenger noe håp om å beholde det venstre beinet, og kirurger måtte fjerne alt under kneet, skriver NBC News, som først omtalte saken.

Vellykket operasjon Kjæresten Pete forteller at operasjonen, som fant sted på et lokalt sykehus i Houston, var vellykket. Rebekah er for øvrig én av 16 personer som har måttet amputere beina etter bombinga ved Boston Marathon, skriver NBC News.

- Det faktum at jeg fikk en ny sjanse i livet etter den dagen, er noe jeg aldri vil ta for gitt, sier DiMartino til NBC.

Siden bombingen har DiMartino tilbrakt mye tid i rullestol, men virker fortsatt å holde humøret oppe.

- Selv om beinet mitt ble kappet av, og jeg ikke vil være i stand til å på en stund, er det fortsatt et skritt frem for meg, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer