HARDT SKADD: Jeff Bauman er en av de som ble hardest skadd da de to bombeme gikk av i målområdet under Boston Marathon mandag. Broren hans forteller at Jeff hjelp politiet med å identifisere en av de mistenkte da han våknet. Foto: Charles Krupa / AP Photo / NTB Scanpix
HARDT SKADD: Jeff Bauman er en av de som ble hardest skadd da de to bombeme gikk av i målområdet under Boston Marathon mandag. Broren hans forteller at Jeff hjelp politiet med å identifisere en av de mistenkte da han våknet. Foto: Charles Krupa / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Hardt skadde Jeff hjalp politiet med å identifisere en av de mistenkte

Våknet sterkt neddopet og skrev: «sekk, så fyren, så rett på meg».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rett før de to bombene gikk av i målområdet under Boston Marathon mandag, fikk den nå hardt skadde Jeff Bauman, øyekontakt med en av de mistenkte.

- Han våknet opp sterkt neddopet, spurte etter penn og papir  og skrev «sekk, så fyren, så rett på meg» forteller broren Chris Bauman til Bloomberg News.

Chris forteller at broren Jeff ga FBI en beskrivelse av mannen han hadde sett, noe som hjalp politiet med å lete etter ham i videoer og bilder fra målområdet.

FBI kan ikke bekrefte eller avkrefte detaljene Chris Bauman kommer med.

- Slapp en sekk Jeff skal ha beskrevet ham som en mann med baseballcaps og solbriller som slapp en sekk ved føttene sine. Han fortalte også at mannen hadde på seg en svart jakke utenpå en hettegenser.

- Jeg har vært alene med ham mange ganger, og han har fortalt meg hver eneste detalj, sier Chris Bauman.

Bildene av en hardt skadd Jeff Bauman gikk verden rundt i dagene etter terrorangrepet. Etter at eksplosjonene gikk av mandag, prøvde Jeffs far å ringe ham i over en time.

Ingen svarte, og Bauman visste at han skulle være der for å heie på kjæresten. Til slutt ringte stedatteren, som hadde sett bilde av Jeff på nyhetene.

Mann i cowboyhatt Faren fant fotografiet av sønnen på Facebook, ikledd favoritt-t-skjorta og full av blod, etter bomben som var fylt av spiker og metallkuler for å gjøre størst mulig personskade. Det var ikke det fulle bildet; dette var beskjært slik at den avblåste foten ikke syntes.

Mannen som i bildet har på seg en cowboyhatt stod selv ved mållinja for å dele ut amerikanske flagg da bombene gikk av.

Han heter Carlos Arredondo (52), og slukket flammene i Jeffs klær med bare hendene.

Deretter tok Arredondo av skjorta og knyttet den rundt stumpen av Jeffs bein. Han forble med Bauman og trøstet ham inntil ambulansemedarbeiderne kom til og bisto i evakueringen.