Hardt ut: - De visste

Visepresidentkandidat Kamala Harris møter velgerne i Phoenix.

VISEPRESIDENTKANDIDAT: Demokratenes Kamala Harris under valgkamparrangementet i Phoenix. Foto: AP / NTB
VISEPRESIDENTKANDIDAT: Demokratenes Kamala Harris under valgkamparrangementet i Phoenix. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris er på plass i Phoenix for et valgkamparrangement. Biden-Harris-kampanjen har hatt flere folkemøter i form av drive-in, altså alt folk sitter i bilene sine under arrangementet. Slik blir det også i Phoenix i natt.

Rett før arrangementet setter i gang, melder Harris på Twitter at hun har med seg popstjerna Alicia Keys. De to inntar scenen rett før klokka ett norsk tid, til Alicia Keys-låta «Girl on Fire».

Harris snakker blant annet om coronapandemien, og viser til Bob Woodward-boka som i september avslørte at president Donald Trump tonet ned alvorligheten tidligere i år.

- Det trengte ikke bli så ille, sier Harris og fortsetter:

USA: Trump-supporteren Josh Scmurk forstår at presidenten blir kritisert for å samle så mange mennesker. Vis mer

- De var informert om at det var fem ganger så dødelig som influensa. De var informert om at det kunne skade personer i enhver alder. De var informert om at det var luftbåret. Hva gjorde de med den informasjonen? De satt på det, de dekket over det, sier Harris.

- De visste, sier hun.

USA er hardt rammet av coronaviruset. I skrivende stund har landet registrert over 8,8 millioner smittetilfeller og over 227 000 dødsfall knyttet til viruset.

Videre snakker Harris om tidligere president Barack Obamas helsereform, Obamacare, som president Donald Trump ønsker å avvikle. Etter at Trumps valg til det ledige setet i høyesterett - konservative Amy Coney Barrett - ble godkjent, frykter demokrater at helsereformen står i fare.

BRUK STEMMEN: Obama talte i Florida for å få folk til å forhåndsstemme, og sørge for at Trump ikke blir gjenvalgt. Vis mer

- De prøver å bli kvitt det. Jeg må bare si, selv da han stilte til valg var det klart at denne mannen hadde en merkelig besettelse med å prøve å bli kvitt hva enn Barack Obama og Joe Biden skapte, sier Harris om Trump.

- Men her er greia, Phoenix. Vi vil ikke ha presidenter som har rare besettelser, vil vi?, sier hun mens publikum svarer «nei».

Det var Alicia Keys som introduserte Harris. Hun minnet om at det er seks dager til valgdagen og oppfordret alle til å stemme.

SUPERSTJERNE: Alicia Keys hold tale og introduserte visepresidentkandidat Kamala Harris. AP Photo/Matt York
SUPERSTJERNE: Alicia Keys hold tale og introduserte visepresidentkandidat Kamala Harris. AP Photo/Matt York Vis mer

- Om du fortalte meg i fjor at jeg ville være her 28. oktober 2020, om du fortalte meg for to år siden at jeg ville stå her med en haug biler i Phoenix, Arizona, sammen med en kvinne som kommer til å bli den første og neste visepresidenten i USA, ville jeg sagt «ja, hvorfor ikke. Jeg kan se det».

Videre sa popstjerna at hun er åpen for forandring, og at forandring er bra og nødvendig.

- Derfor er vi alle her. Men å endre status quo er hardt arbeid.

SIER NEI TAKK: - Hvis dr. Fauci, hvis legene forteller oss at vi burde ta den, stiller jeg meg først i køen, absolutt. Men hvis Donald Trump ber oss om å ta den, tar jeg den ikke, sier Kamala Harris. Vis mer

- Vi stemmer for å vise barna våre at vi gjør alt vi kan for å bygge en verden som er tryggere og fornuftigere og lysere og mer rettferdig for dem. I lys av covid og rasemessig urettferdighet de siste fire åra, har vi glemt hvordan det føles av være glade krigere.

- Nå har jeg den store æren av å introdusere den originale glade kriger, sa hun og lo.

- Den briljante, medfølende lederen som jobber utrettelig for å bringe amerikanere sammen. Den neste visepresidenten i USA, senator Kamala Harris, sa Keys og ga ordet til Harris.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer