Reagerer på politiets frikjennelse:

Hardt ut: - Har vært en kamp

Frifinnelsen av den svenske politibetjenten tiltalt i dødsulykken til norske Alexander Storåker (16) har fått foreldrene til å reagere kraftig. - Riktig dom, sier forsvarer.

DØDE: 16 år gamle Alexander Storåker døde i en mopedulykke 12. mai 2020. Foto: Privat (med tillatelse fra familien).
DØDE: 16 år gamle Alexander Storåker døde i en mopedulykke 12. mai 2020. Foto: Privat (med tillatelse fra familien). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politibetjenten som var tiltalt i saken mot norske Alexander Storåker (16), ble torsdag i forrige uke frikjent i tingretten.

Han var tiltalt for både tjenestefeil og for å ha forvoldt en annens død, etter at norske Alexander døde i en mopedulykke 12. mai 2020.

Nå, ett og et halvt år seinere, kom dommen som frikjenner politibetjenten på begge punktene.

- Vår første reaksjon, da vi fikk høre dommen, var at vi ble overrasket og veldig skuffet, skriver far Frode Storåker i en e-post til Dagbladet.

Etter å ha lest gjennom dommen er det flere ting Storåker reagerer på.

Kritisk mot politiuttalelsen

Politimannen ble tiltalt etter å ha fulgt etter Alexander som kjørte moped med en venn, inn på en gangsti, i Lerum utenfor Göteborg.

Jakten sluttet med at guttene krasjet og Alexander døde.

I den ferske dommen står det blant annet at tingretten vurderer «samlet sett at aktor ikke har kunnet sannsynliggjøre sin påstand om at politiet drev en forfølgelse av flyktende kjøretøy i strid med politilovens alminnelige behovs- og forholdsmessighetsprinsipper.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer