Coronavirus:

Hardt ut etter vaksinesjokk

Statsminister Erna Solberg advarer om at lav vaksinedeltakelse kan gjøre det vanskeligere å gjenåpne landet. Hun sier også at vaksinenektere utsetter andre for fare.

CORONAVIRUSET: Statsminister Erna Solberg om vaksinen mot coronaviruset. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet Foto: NTB / Vidar Ruud Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 119 000 +312
innlagt107 -3
døde 774
påvist smittet 163 000 000+627.5K
døde 3 370 000 +11.6K
Se mer

I en fersk meningsmåling svarte 4 av 10 nordmenn at de ikke ville ta en coronavaksine dersom den ble tilgjengelig nå. Skepsisen står i kontrast til den norske befolkningens tradisjonelt sterke tiltro til vaksiner.

Statsminister Erna Solberg sier til Dagbladet at hun har forståelse for at det kan oppstå usikkerhet om en coronavaksine. Samtidig advarer hun om at det blir vanskeligere å gjenåpne samfunnet dersom en for liten andel av befolkningen velger å vaksinere seg.

- Jeg tenker at det er viktig å vise at vi faktisk følger protokollene for testing og utprøving av vaksiner. Jeg skjønner at det kan oppstå usikkerhet når man ser andre land som begynner å utprøve på et tidlig tidspunkt, sier Solberg til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer