Coronavirus:

Hardt ut etter vaksinesjokk

Statsminister Erna Solberg advarer om at lav vaksinedeltakelse kan gjøre det vanskeligere å gjenåpne landet. Hun sier også at vaksinenektere utsetter andre for fare.

CORONAVIRUSET: Statsminister Erna Solberg om vaksinen mot coronaviruset. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet Foto: NTB / Vidar Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en fersk meningsmåling svarte 4 av 10 nordmenn at de ikke ville ta en coronavaksine dersom den ble tilgjengelig nå. Skepsisen står i kontrast til den norske befolkningens tradisjonelt sterke tiltro til vaksiner.

Statsminister Erna Solberg sier til Dagbladet at hun har forståelse for at det kan oppstå usikkerhet om en coronavaksine. Samtidig advarer hun om at det blir vanskeligere å gjenåpne samfunnet dersom en for liten andel av befolkningen velger å vaksinere seg.

- Jeg tenker at det er viktig å vise at vi faktisk følger protokollene for testing og utprøving av vaksiner. Jeg skjønner at det kan oppstå usikkerhet når man ser andre land som begynner å utprøve på et tidlig tidspunkt, sier Solberg til Dagbladet og fortsetter:

- Men dersom vi får for få som vaksinerer seg, så blir det vanskeligere å slippe opp etter hvert. Og det er jo hensynet til dem som blir alvorlig syke som er avgjørende.

Setter folk i fare

Solberg mener at personer som for eksempel nekter å ta meslingvaksine, bidrar til å utsette andre for fare.

- Man må også huske på at for alle vaksiner, så vil det være grupper som ikke kan ta vaksinen. Ofte gjelder det folk i den mest sårbare gruppa. For at de ikke skal måtte isolere seg helt, så må vi alle tenke over vårt eget ansvar for å ta en vaksine, sier Solberg og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer