Hardt ut mot «hasjvalgkamp»: - Forkastelig

På videregående skoler har Unge Venstre stilt opp med plakater og buttons for legalisering av hasj. Det reagerer fylkeskommunen og politiet på.

UNGE VENSTRE: Her står ungdomspartiet på en videregående skole i forbindelse med valgkampen. Foto: Norsk narkotikapolitiforening
UNGE VENSTRE: Her står ungdomspartiet på en videregående skole i forbindelse med valgkampen. Foto: Norsk narkotikapolitiforening Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med valgkampen har Unge Venstre, sammen med de andre ungdomspartiene, stått på stand på videregående skoler rundt om i landet.

I år har Unge Venstre tatt med seg plakater og annet materiale som fronter deres standpunkt for legalisering av hasj.

«Legalize it» står det på plakater, buttons og klistremerker.

Det var Vennesla Tidende som først omtalte saken.

- Framstilles som kult

I et innlegg i Dagbladet skriver Jan Erik Bresil, leder i Norsk Narkotikapolitiforening, om problematikken knyttet til ungdomspartiets valgkamp.

«På standen til Unge venstre var ett av hovedbudskapene at man ønsker legalisering av narkotika, en mening de selvsagt har rett til å ha. Problemet er at partiet brukte bilder og uttrykk som benyttes av legaliseringsbevegelsen og som framstiller narkotikabruk som noe kult i skoletid rettet mot mindreårige. Det ble delt ut buttons med samme motivet av en hånd formet til «Victory» tegnet med en stor joint og en bakgrunn av flott natur», skriver Bresil.

Også overfor NRK har Martin Skovly, seksjonsleder for kriminalitetsforebygging i Agder politidistrikt, uttrykt bekymring over Unge Venstres kampanje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer