Flybransjen

Hardt ut mot SAS: - Må nærmest sitte i dokøen og spise lunsj

Kabinsjef forteller om vanskelige arbeidsforhold.

KONFLIKT: Leder i Norsk kabinpersonale, Pål Røine, er ikke nådig med hvordan hans eget selskap legger forholdene til rette for sine ansatte på flyene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KONFLIKT: Leder i Norsk kabinpersonale, Pål Røine, er ikke nådig med hvordan hans eget selskap legger forholdene til rette for sine ansatte på flyene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mindre plass til hvile, mindre plass til å spise, mindre tid til begge deler. Fysiske plager og svært lav tilfredshet blant sine medarbeidere.

Det er virkeligheten Pål Røine, leder i Norsk Kabinforening, fagforeningen som organiserer flest kabinansatte i SAS, beskriver som ansatt i selskapet.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av at Lori Bassani, representant for den amerikanske kabinpersonale-foreningen Association of Professional Flight Attendantants, i en høring i Kongressen kalte flyene de jobber på for American Airlines for «torturkamre».

Må spise i dokøen

Røine forteller at plassmangel er et utbredt problem. Som ved flygninger til Las Palmas der arbeidsdagene er på 14 timer og det bare er små klappseter å sitte på.

- Det gir nesten ingen mulighet for å hvile ryggen og beina gjennom en slitsom arbeidsdag. Vi har ingen pauseområder, og du må nærmest sitte i dokøen og spise lunsj, sier han til Dagbladet.

Dette er ifølge Røine tatt opp med SAS, men det vises svært liten forståelse, ifølge ham.

- Vi har bedt SAS om å unngå dette ved for eksempel å reservere tre passasjerseter. Men vi har fått mer eller mindre null respons.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer