Hareide med bok: «Det som betyr noe»

Hareide: - Derfor gikk jeg i Pride-paraden

- Jeg ville ikke ha lyttet til mitt eget hjerte dersom jeg ikke hadde stilt opp i den solidaritetsmarkeringen Pride-paraden ble, skriver Hareide i ny bok.

FULGTE HJERTET: KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria gikk i Oslo Pride-paraden sammen med Amal Aden i 2016. I sin nye bok forteller Hareide om hvorfor det var riktig og viktig å delta. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FULGTE HJERTET: KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria gikk i Oslo Pride-paraden sammen med Amal Aden i 2016. I sin nye bok forteller Hareide om hvorfor det var riktig og viktig å delta. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knut Arild Hareide roser Jonas Gahr Støre for å snakke åpent om sin kristne tro. I ny bok slår Hareide fast at økonomisk liberalisme, stengte grenser og bistandskutt ikke er i tråd med KrFs verdigrunnlag I morgen kommer boka «Det som betyr noe», der KrF-leder Knut Arild Hareide forteller om sitt politiske prosjekt.

I kapittelet «Om å bevare hjertet» som Dagbladet har fått tilgang til, forteller Hareide om sin kristne tro og hva han legger i kristne verdier. Boka blir etter alt å dømme en viktig premiss for debatten om KrFs politiske prosjekt og retningsvalg denne høsten.

Hareide går ikke direkte ut mot Frp i dette kapittelet, men tar avstand fra ideer og saker som forbindes med Frp og den kristne høyresida. Temmelig utilslørt anklager han Frp-nestleder og eks-statsråd Sylvi Listhaug for å gjøre debatten om kristne verdier til en debatt om innvandring.

Roser Jonas

Han roser han Ap-leder Jonas Gahr Støre som sommeren 2015 snakket om sin tro i Sarons Dal foran 2000 kristne på sommerstevnet.

- Det var et spesielt øyeblikk, på flere måter. Det var fint å høre Jonas fortelle om hva troen betyr for ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer