Hareide: - Har vært bekymret de siste dagene

Budsjettforhandlingene igang igjen - nye penger på bordet.

HAR INGEN KRYSTALLKULE: De parlamentariske lederne i regjeringspartiene, Trond Helleland (H) og Harald Nesvik (Frp), forklarte sine posisjoner med magi og mytologi i forkant av dagens budsjettmøte. Nesvik hadde ingen krystallkule å spå i, og Helleland understrekte at selv om regjeringspartiene kom til å imøtekomme enkelte krav fra sentrumspartiene, og dermed legge nye penger på bordet, hadde han ikke oppdaget en Sereptas krukke. KrF-leder Knut Arild Hareide (bildet) sa før møtet at han hadde vært bekymret de siste dagene, fordi avstanden da partene forlot hverandre torsdag var stor. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
HAR INGEN KRYSTALLKULE: De parlamentariske lederne i regjeringspartiene, Trond Helleland (H) og Harald Nesvik (Frp), forklarte sine posisjoner med magi og mytologi i forkant av dagens budsjettmøte. Nesvik hadde ingen krystallkule å spå i, og Helleland understrekte at selv om regjeringspartiene kom til å imøtekomme enkelte krav fra sentrumspartiene, og dermed legge nye penger på bordet, hadde han ikke oppdaget en Sereptas krukke. KrF-leder Knut Arild Hareide (bildet) sa før møtet at han hadde vært bekymret de siste dagene, fordi avstanden da partene forlot hverandre torsdag var stor. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har hatt godt av en pause, og jeg er fortsatt i godt humør. Vi får håpe vi tar med oss det inn i forhandlingene, sa Venstre-leder Trine Skei Grande på vei inn til forhandlinger i statsrådssalen på Stortinget.

- Noen har hatt større hjemmelekse enn andre, la Venstre-lederen til.

Etter det Dagbladet forstår, er oppfatningen i Venstre og i regjeringspartiene at det i hvert fall gjelder for KrF. KrF-leder Knut Arild Hareide sa imidlertid at han forventet at det var regjeringspartiene som hadde jobbet mest i løpet av de to foregående forhandlingsfri dagene.

- Jeg har vært litt bekymret de siste dagene, for det er betydelig avstand, sa KrF-lederen, som la til at det var de nærmeste dagene det ville avsløres om det virkelig er grunn til bekymring: altså regjeringskrise.

- Vi ønsker selvsagt å få til en god tone i forhandlingene, forsikret parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, som også har hatt en del hjemmelekser å gjøre i helga.

Han antydet at regjeringspartiene har med seg ei skisse som inneholder et nytt tilbud som støttepartiene må ta stilling til. Både han og Harald Nesvik (Frp), parlamentarisk leder i Frp, forklarte sine posisjoner med magi og mytologi: Nesvik hadde ingen krystallkule å spå i, mens Helleland understrekte at selv om regjeringspartiene er beredt til å imøtekomme enkelte krav fra sentrumspartiene og dermed vil legge nye penger på bordet, hadde han heller ikke oppdaget en Sereptas krukke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer