Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hareide: - SV stiller seg på sidelinjen

SV kaster kortene og gir opp å påvirke dagens politikk, mener KrF-leder Knut Arild Hareide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg registrerer at også når det gjelder regjeringsalternativer stiller SV seg nå på sidelinjen. Det er selvsagt deres fulle rett og deres valg. Den samme strategien har de fulgt også i møte med flyktningsituasjonen, skriver Hareide i en epost til NTB på spørsmål om at SV nå vender det rødgrønne regjeringsalternativet ryggen.

Hareide fastslår at KrF gjennom det forpliktende samarbeidet med den blåblå regjeringen har klart å påvirke regjeringens politikk i en rekke saker som er viktige for partiet - spesielt knyttet til håndteringen av asylstrømmen til Norge.

- KrF har valgt en annen tilnærming enn SV. SV står utenfor, og har gitt opp å påvirke den praktiske politikken i dagens situasjon, skriver han.

Hareide var ikke tilgjengelig fredag ettermiddag, og kunne derfor ikke svare på om SVs rødgrønne exit gjør det lettere for KrF å nærme seg Ap. SV og KrF står mot hverandre på flere viktige verdistandpunkter. Med SV ute, kan et vesentlig hinder for samarbeid med resten av det rødgrønne alternativet etter valget neste år være fjernet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media