Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hareide: - Vi er bekymret for progresjonen

Både i Venstre og KrF er det misnøye med det regjeringen så langt har kommet med i budsjettforhandlingene.

BEKYMRET: Både i KrF og Venstre er det bekymring over liten bevegelse i budsjettforhandlingene med regjeirngspartiene. Her er partileder Knut Arild Hareide og finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen ved en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BEKYMRET: Både i KrF og Venstre er det bekymring over liten bevegelse i budsjettforhandlingene med regjeirngspartiene. Her er partileder Knut Arild Hareide og finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen ved en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): KrFs stortingsgruppe hadde i dag planlagt et gruppemøte som skulle behandle det ferdige resultatet av støttepartienes forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett.

I stedet måtte partileder Knut Arild Hareide konstatere at partene, ifølge KrF-lederen, står bekymringsfullt langt fra hverandre.

- Vi registerer at vi på langt nær er i mål for å kunne se et resultatet som vi kan være fornøyde med.

- Det vi er bekymret for nå, er at forhandlingene har en progresjon som ikke er god nok for å nå resultatet innen den planlagte tidsfristen. Vi skulle i realiteten vært ferdig i dag, sier Hareide.

Frustrasjon Budsjettforhandlingene startet opp forrige tirsdag. Det ble forhandlet gjennom helga, og søndag kveld la regjeringspartiene fram ei ny skisse til løsning.

Det var meningen at partene skulle møtes før lunsj i dag for å forhandle videre. Det skjedde ikke, og i skrivende øyeblikk er det er høyst usikkert om forhandlingene gjenopptas i dag.

- Vi har forstått på regjeringspartiene at de trenger noe mer tid før neste møte, sier Hareide.

Fra Venstre-hold får Dagbladet opplyst at det er stigende frustrasjon over at det som skal være liten vilje i regjeringspartiene Høyre og Frp til å gjøre betydelige endringer i avtaleskissene som er lagt fram.

Partilederne kan komme på banen Etter det Dagbladet forstår, kan det gå mot å løfte forhandlingene opp et nivå - å koble inn de parlamentariske lederne. Det betyr at KrF-leder Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande blir en del av forhandlingene, som til nå er ledet av partienes finanspolitiske talspersoner.

Det skjer imidlertid ikke ennå:

- Jeg tror det er god dialog mellom de som sitter og forhandler i finanskomiteen, men det må bli betydelig større vilje til å flytte på større og viktigere saker, sier Hareide.

- For KrFs del er det viktig med gjennomslag på en del områder der vi har vært tydelige. Det gjelder tidlig innsats i skolen, det sosiale ansvaret, og familiesakene som vi er opptatt av, sier KrF-lederen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media