Hareide: - Vi er bekymret for progresjonen

Både i Venstre og KrF er det misnøye med det regjeringen så langt har kommet med i budsjettforhandlingene.

BEKYMRET: Både i KrF og Venstre er det bekymring over liten bevegelse i budsjettforhandlingene med regjeirngspartiene. Her er partileder Knut Arild Hareide og finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen ved en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BEKYMRET: Både i KrF og Venstre er det bekymring over liten bevegelse i budsjettforhandlingene med regjeirngspartiene. Her er partileder Knut Arild Hareide og finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen ved en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrFs stortingsgruppe hadde i dag planlagt et gruppemøte som skulle behandle det ferdige resultatet av støttepartienes forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett.

I stedet måtte partileder Knut Arild Hareide konstatere at partene, ifølge KrF-lederen, står bekymringsfullt langt fra hverandre.

- Vi registerer at vi på langt nær er i mål for å kunne se et resultatet som vi kan være fornøyde med.

- Det vi er bekymret for nå, er at forhandlingene har en progresjon som ikke er god nok for å nå resultatet innen den planlagte tidsfristen. Vi skulle i realiteten vært ferdig i dag, sier Hareide.

Frustrasjon Budsjettforhandlingene startet opp forrige tirsdag. Det ble forhandlet gjennom helga, og søndag kveld la regjeringspartiene fram ei ny skisse til løsning.

Det var meningen at partene skulle møtes før lunsj i dag for å forhandle videre. Det skjedde ikke, og i skrivende øyeblikk er det er høyst usikkert om forhandlingene gjenopptas i dag.

- Vi har forstått på regjeringspartiene at de trenger noe mer tid før neste møte, sier Hareide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer