Hareide advarer Siv og Erna mot å være naive

- Naivt å kutte i bistand og gi skattelette til de rikeste.

SMERTEGRENSEN: Partileder Knut Arild Hareide er krystallklar på hvor smertegresen går for KrF før budsjettforhandlingene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SMERTEGRENSEN: Partileder Knut Arild Hareide er krystallklar på hvor smertegresen går for KrF før budsjettforhandlingene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi ønsker å være konstruktive, men regjeringen er naive hvis de kutter i bistanden og samtidig gir skattelette til de rikeste, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet. - Frykter du at regjeringens finansieringsforslag for å løse flyktningsituasjonen vil provosere KrF mer enn da statsbudsjettet ble lagt fram for tre uker siden?

- Vi vet ikke helt hva regjeringen kommer med når tilleggsnummeret legges fram fredag. Det vi vet er at del en av statsbudsjettet var bedre enn det regjeringen kom med i fjor. Så får vi se i morgen hva del to inneholder, sier KrF-lederen.  Kjepphester - Vi kjenner ikke tallene. Statsministeren har sagt at vi må unngå kjepphester, men da må det reelt sett gjelde alles kjepphester, ikke bare noens.

- Hvis det er økt oljepengebruk og kutt i bistanden, så er det Venstre og KrFs to kjepphester hver. Da har jo ikke regjeringens kjepphester kommet på bordet, sier Hareide.

Smertegrensen KrF-lederen poengterer på nytt hvor smerteterskelen ligger:

- Å tro at vi kan være med på kutt i bistanden og samtidig være med på nye lettelser i formuesbeskatningen, som er en skattelette til noen av Norges rikeste, det er naivt, sier Hareide.  Bredt forlik Han har likevel tro på at Stortinget kan lande på et bredt flyktningeforlik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer