OMSTRIDT K: Knut Arild Hareide åpner opp for å fjerne K-en i KRLE. 
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
OMSTRIDT K: Knut Arild Hareide åpner opp for å fjerne K-en i KRLE. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

Hareide åpner for å droppe K-en i KRLE

Dersom det isteden innføres obligatorisk RLE.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samarbeidsavtalen som Høyre og Fremskrittspartiet inngikk med Venstre og Kristelig Folkeparti i fjor høst, ble partiene enige om at RLE-faget endrer navn til KRLE - Kristendom, religion, livssyn og etikk.

Partiene ble enige om at kravet om at faget, i tråd med kompetansemålene, skal inneholde minst 55 prosent kristendom, gjeninnføres.

For at kristendomsnavnet skal tas ut av fagnavnet, forutsetter altså Hareide at partiet får en annen, beslektet gevinst. Det er i KrF-kretser flere som heller ønsker seg gjennomslag for endringer i lærerutdanningen enn å beholde K-en, skriver Vårt Land.

- For KrF har to ting vært viktig. Det ene er forutsigbarhet for en sikker andel kristendom i faget - at det ikke varierer slik at kristendom noen steder i landet bare utgjør en tredel, sier Hareide til avisen.

- Det andre har vært å få RLE-faget inn i lærerutdanningen igjen. Navnet på faget har ikke vært det viktigste, og når jeg snakker om K-en har det først og fremst dreid seg om innholdet i faget og substansen i det, sier KrF-lederen.

(NTB)