NYTT FORSLAG: KrF-leder Knut Arild Hareide skal fremme forslag på Stortinget om å gi barnevernet tilbake ansvaret for enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT FORSLAG: KrF-leder Knut Arild Hareide skal fremme forslag på Stortinget om å gi barnevernet tilbake ansvaret for enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hareide: Barnevernet må få ansvar for asylbarn

Fremmer forslag på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide skal fremme forslag på Stortinget om å gi barnevernet tilbake ansvaret for enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år.

- Ordningen for dem under 15 år må også gjelde for dem mellom 15 og 18 år. Det koster penger på kort sikt, men på lang sikt vil det sikre både menneskelige ressurser og økonomiske ressurser for vårt land, sier Hareide til Klassekampen.

Han understreker at forslaget må være helhetlig. Hareide vil også ha på plass tiltak for barn som forsvinner fra asylmottakene.

I første halvår i år kom det 1.357 personer på egen hånd til Norge som oppga at de var under 18 år. Det er en økning på 198 personer fra forrige rekordår, 2009, da det kom 1.159 enslige mindreårige asylsøkere i første halvår.

De fleste som har kommet til Norge som enslige mindreårige asylsøkere i årets første halvår er fra Afghanistan. Deretter følger eritreere og syrere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram