Hareide: Bingo å stemme Høyre

KrF-leder Knut Arild Hareide beskriver det som ren bingo å stemme Høyre - med mindre man ønsker Fremskrittspartiet i regjering.

- HØYRE KAN GI FRP: - Stemmer du Høyre, kan du våkne opp 10. september med et mørkeblått flertall, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da Kristelig Folkeparti åpnet valgkampinnspurten i Arendal lørdag. Her sammen med nestleder Dagrun Eriksen og Knut Arild Hareide. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
- HØYRE KAN GI FRP: - Stemmer du Høyre, kan du våkne opp 10. september med et mørkeblått flertall, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da Kristelig Folkeparti åpnet valgkampinnspurten i Arendal lørdag. Her sammen med nestleder Dagrun Eriksen og Knut Arild Hareide. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stemmer du Høyre, kan du våkne opp 10. september med et mørkeblått flertall, sa Hareide da Kristelig Folkeparti åpnet valgkampinnspurten i Arendal lørdag.

Han lover at KrF vil trekke en ny regjering i en annen retning enn Frp når det gjelder alkoholpolitikk, landbruk, klima, fattigdom og internasjonal solidaritet.

- Jeg har ingen ønsker om å forsvare Fremskrittspartiets politikk på disse områdene. Vi vil ha en regjering med et sosialt hjerte - både nasjonalt og globalt. Et blåblått flertall er ikke noe bedre enn et rødgrønt flertall i så måte, sier han til NTB.

Familiemakt KrF-lederen kom til sine egne da han snakket under Arendalsuka lørdag. Riktignok var mange partifeller busset inn fra Bibelskolen i Grimstad, der partiet har hatt sommerleir, men oppslutningen om KrF er spesielt stor på Sørlandet.

Hareide snakket om kampen mot sorteringssamfunnet, om at etikk skal gå foran bioteknologi, viktigheten av et godt familievern og en restriktiv alkoholpolitikk.

Dette var budskap som gikk rett hjem hos mange av tilhørerne.

- Vi vil gi makten tilbake til familiene. De er ikke produksjonsenheter inn i samfunnet, som LO og de rødgrønne vil ha det til, sa han.

Tid med barna Overfor NTB må Hareide likevel medgi at regjeringen har gjort mye for landets familier, ikke minst ved å utvide foreldrepermisjonen og sørge for full barnehagedekning.

- Men regjeringen er veldig tydelig på at det ikke har samme verdi å bruke tid med barna som å jobbe, sier han.

- Vi må gi foreldrene rett til å velge mellom barnehage og kontantstøtte. De rødgrønne har fjernet kontantstøtten for toåringer og tatt bort den fleksibiliteten som sikret at man kunne veksle mellom kontantstøtte noen dager i uka og barnehage andre dager.

Pappaperm På spørsmål om ikke KrF risikerer å være med på å frarøve familiene makt over egne liv til fordel for arbeidsgiverne dersom Høyre trumfer gjennom en fjerning av pappapermen, svarer han slik:

- Jeg tror KrFs forslag til en pappaperm på ti uker er en meget god mellomløsning for en ny regjering, der Venstre ønsker 14 uker som i dag, og Høyre vil fjerne fedrekvoten. Det er viktig for KrF å ikke ta fra kvinnenes del av kvoten, men med ti uker er det fortsatt stor valgfrihet, sier han.

Senterpartiets Liv Signe Navarsete la i sin valgkamptale tidligere lørdag vekt på at distriktspolitikken vil bli en helt annen med en borgerlig regjering.

Hareide gir henne rett i at Høyre og Frp er ytterliggående i slike spørsmål, men beroliger med at KrF vil sette en stopper for de mest vidtrekkende forslagene.

- Det er avgjørende for velgere i Distrikts-Norge at KrF har en hånd på rattet. Men velgerne må ikke tro helt på skremmebildene til regjeringen heller. Når selv Klassekampen ber de rødgrønne slutte med skremselspropaganda, sender det et tydelig signal, sier han.

(NTB)