Hareide buet ut etter Trump-kommentar på kristenstevne

Pipekonsert fulgte da Knut Arild Hareide kritiserte Donald Trump under det kristenkonservative storstevnet Oslo symposium.

BUEt UT: Deler av salen begynte å bue da tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide snakket kritisk om Donald Trump. Video: Norge IDAG Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg må tåle at det pipes når jeg kommer med et tydelig budskap. Men tilhørerne på Oslo Symposium må også tåle at jeg sier sannheten om president Trump, sier Hareide til Dagbladet.

Det var Vårt Land som først omtalte at Hareide ble møtt med tilrop og piping fra deler av salen da han ba kristne ta avstand fra Trump under den årlige kristenkonservative mønstringen som arrangørene selv kaller «kristenfolkets mobilisering».

- Jeg må advare kristne og andre og gi sin stemme til en populistisk statsleder som Trump, sa Hareide og høstet iltre tilrop fra salen.

Oppgjør

I talen oppfordret Hareide tilhørerne til å stå opp imot populismen som han mener Trump representerer, så vel som mye av budskapet fra den amerikanske presidenten.

- Vi må ta avstand fra Trump som jevnt og trutt – og bevisst bryter budet om å lyve. Vi må ta avstand fra Trump som latterliggjør funksjonshemmede og snakker nedlatende om kvinner. Vi må ta avstand fra dem som vil bygge murer – istedenfor å bygge broer. Vi må bygge tillit og ikke mistillit, sa Hareide og fortsatte:

- Det forplikter å stå for de kristne verdiene. Da må vi stå opp for det som er rett. Og ikke falle for lett populistisk retorikk. Gjør vi ikke det – svikter vi de verdiene vi har lovet å være trofast mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer