Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hareide flytter penger fra Bellona til kirken

Miljøvernminister Knut Arild Hareide velger å gi mer penger til miljøarbeidet i norske menigheter på bekostning av Bellona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøvernministeren har gitt 500.000 kroner til Kirken for at menighetene skal utvikle et grønt ansikt, samtidig med at støtten til Bellona er kuttet med 200.000.

Statsråden har sagt til Vårt Land at han ser det som naturlig å doble bevilgningen til Kirken neste år.

– Pengene skal brukes til konkrete ting i menighetene som å utvikle miljøvennlige gravkranser som brytes lettere ned og jobbing med plener. Og de skal gå til holdningsskapende arbeid som skal få frem Kirkens grønne ansikt, sier statsråden til Aftenposten.

Pengene tas fra en pott Miljøverndepartementet bruker til å støtte ulike miljøprosjekter som ikke får såkalt grunnstøtte. Fast driftsstøtte gis kun til medlemsorganisasjoner, mens stiftelser som Bellona må søke prosjektmidler. Kirkens prosjektsøknad er på tre sider, og lite detaljert i forhold til normale krav til prosjektsøknader til staten.

– Jeg er opprørt, men vi har ingen venner i Miljøverndepartementet, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

– Men jeg konstaterer at Kirken får en halv million i år og er lovet dobling neste år på basis av et tre siders brev. Vi har levert en 25 siders grundig prosjektsøknad og en tilsvarende rapport for i fjor, og oppleve et betydelig kutt på 200. 000 kroner. Det betyr at vi må kutte i vår tjeneste med å betjene de tusener av henvendelser vi får fra bl.a. skoleelever hvert år, sier Hauge.

Han reagerer spesielt på at Hareide har lovet penger i forkant av søknad og gitt løfter for neste år.

Aps miljøtalsmann Rolf Terje Klungland reagerer sterkt:

– Hvis dette virkelig er tilfellet, må jeg si dette er totalt uakseptabelt med en slik fordeling. Det høres merkelig ut, men dette skal undersøkes, sier Klungland.

(ANB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!