FORSVARER SKRIFTLIG VOTERING: Knut Arild Hareide holder fast ved avtalen om skriftlig votering på partiets landsmøte fredag. Foto: NTB Scanpix
FORSVARER SKRIFTLIG VOTERING: Knut Arild Hareide holder fast ved avtalen om skriftlig votering på partiets landsmøte fredag. Foto: NTB ScanpixVis mer

KrFs veivalg

Hareide forsvarer skriftlig votering på landsmøtet

Etter ønske fra flere i partiet om å innføre muntlig og åpen votering om veivalget ved KrFs landsmøte, forsvarer Knut Arild Hareide den opprinnelige ordningen.

- Jeg tror begge deler kan fungere godt, men et samlet sentralstyre og et samlet landsstyre var enige om skriftlig votering. Det er på den bakgrunn årsmøtene i fylkene har valgt sine delegater, sier KrF-lederen til NRK.

NRK skriver at de har snakket med flere KrF-ere på den såkalte røde siden som mener at blå side nå går inn for åpen votering for å gjøre det vanskeligere for delegater å endre sin stemme på landsmøtet fredag.

- Jeg forstår argumentet om at det å endre spillereglene i siste fase vil være uheldig. Dette er det landsstyret som har bestemt, og det er landsstyret som skal diskutere dette i morgen, sier partilederen.

Fortsatt tro på regjeringsskifte

Hareide sier at han til tross for at blå side har 99 delegater mot rød sides 90 stadig har tro på at han kan vinne igjennom med sitt forslag om å felle den sittende regjeringen.

For at det skal skje må minst fem delegater endre sin stemme.

- Det er nå en gang sånn at en skal stemme etter sin egen overbevisning, om hva som er best for landet og for KrF. Jeg vet også om delegater som er usikre. Det er det lov til å være, sier Hareide.