JUBEL:  Hele ledertrioen i KrF ble gjenvalgt ved akklamasjon, hylende jubel og ikke så rent lite ståhei på landsmøtet i Trondheim lørdag formiddag.   Foto: Ned Alley / NTB scanpix
JUBEL: Hele ledertrioen i KrF ble gjenvalgt ved akklamasjon, hylende jubel og ikke så rent lite ståhei på landsmøtet i Trondheim lørdag formiddag. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Hareide gjenvalgt som KrF-leder

Han får med seg de samme to nestlederne i to nye år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele ledertrioen i KrF ble gjenvalgt ved akklamasjon, hylende jubel og ikke så rent lite ståhei på landsmøtet i Trondheim lørdag formiddag.

Verken Hareide, 1. nestleder Dagrun Eriksen eller 2., nestleder Bjørg Tysdal Moe hadde motkandidater.

-Gleder meg Alle som en måtte klatre opp på stolene sine for å veive med blomsterbuketter og motta landsmøtesalens hyllest.

- Jeg gleder meg utrolig til de månedene vi har foran oss. Vi er bedre forberedt og i bedre stand til å gjøre et godt valg nå enn hva vi var foran dette landsmøtet, sa Hareide i en kort takketale.

Den unisone oppslutningen om hans lederskap, kan tolkes som et uttrykk for at partiorganisasjonen stiller seg samlet bak og er fornøyd med hans strategi- og fornyelsesprosjekt.

Ny strategi Siden landsmøtet i 2011 har KrF vedtatt en ny politisk strategi, for første gang åpnet for formelt samarbeid med Fremskrittspartiet.

Ikke minst har Hareide ledet partiet gjennom prosessen som sent fredag kveld endte med at et stort flertall stemte for å fjerne kravet om at KrFs tillitsvalgte må bekjenne seg til den kristne tro.

NTB