Hareide har partiets støtte til å bryte regjeringsamarbeidet

Knut Arild Hareide har støtte fra KrFs landsstyre til å bryte samarbeidet med regjeringen dersom ikke Erna Solberg rydder opp i asylbarnsaken, skriver Dagsavisen.

HAR STØTTE: KrF-leder Knut Arild Hareide kan komme til å bryte samarbeidet med regjeringen dersom det ikke ryddes opp i asylbarnsaken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HAR STØTTE: KrF-leder Knut Arild Hareide kan komme til å bryte samarbeidet med regjeringen dersom det ikke ryddes opp i asylbarnsaken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bak lukkede dører på KrF landsstyremøtet sist helg fikk Hareide full støtte fra stortingsgruppa og landsstyret i KrF om å bryte samarbeidet dersom regjeringen ikke innfrir KrFs og Venstres asylkrav. Det bekrefter flere kilder i KrF overfor Dagsavisen.

- Diskusjonen om samarbeidet er ikke over om vi finner en løsning på denne saken, sier sentralstyremedlem i KrF Hilde Ekeberg til avisen.

Det formelle vedtaket gjenstår, men landsstyret sluttet seg også til at samarbeidet med regjeringen er over dersom man ikke rydder opp, opplyser flere kilder til Dagsavisen.

- Landsstyret var veldig tydelig på at et eventuelt ikke innfridd krav må bety slutten på samarbeidet, sier en kilde.

Men oppfatningen i landsstyret er at regjeringen vil komme sentrumspartiene i møte, derfor var det ikke nødvendig å utrede eller vedta hva konsekvensene skal bli dersom regjeringen ikke innfrir KrFs krav.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer