Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hareide hasteinnkaller KrFs stortingsgruppe

Møtes på partikontoret.

 HASTEMØTE:  Partileder Knut Arild Hareide har innkalt KrFs stortingsgruppe til hastemøte om budsjettforhandlingene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HASTEMØTE: Partileder Knut Arild Hareide har innkalt KrFs stortingsgruppe til hastemøte om budsjettforhandlingene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Knut Arild Hareide hasteinnkaller partikollegaene til et møte om statsbudsjettet klokka 13.30, melder Aftenposten.

Svak framgang i budsjettforhandlingene med de øvrige borgerlige partiene skal være årsaken.

Møtet i KrFs stortingsgruppe skal foregå på partikontoret, ikke på Stortinget som vanlig.

De parlamentariske lederne i Venstre, KrF, Høyre og Frp skulle etter planen ha avholdt et budsjettmøte i dag klokka 12.00, men det møtet blir utsatt som følge av KrFs interne hastemøte.

Gikk forbi Onsdag kveld gikk Knut Arild Hareide rett forbi pressekorpset etter dagens andre budsjettmøte med de andre borgerlige partiene. Han ønsket ikke å prate med pressen om innholdet i møtet.

Han gikk i stedet rett til sitt eget kontor på Stortinget. Der hadde han samtaler med rådgivere og partiets finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen.

Da Dagbladet spurte om å få en kommentar var det eneste Hareide ville si, gjennom rådgiver Gunnhild Sørås, følgende:

- Vi har fått noe å tenke på.

- God tone I forkant av møtet var KrF-lederen langt mer pratsom. Da fortalte Hareide pressen at han kom til møtet, som han anså som «avgjørende», med en ny liste med spissa, absolutte krav.

Venstre-leder Trine Skei Grande var langt mer snakkesalig enn sin åpenbart misfornøyde sentrums-partner.

- Jeg tror nok at vi har fått en forståelse i begge leire om hvor vi må hen, samtidig som vi har en god tone oss fire imellom, sa Venstre-lederen etter møtet, der det ifølge henne var «ordentlig framdrift».

Skal ha lagt 1 mrd på bordet Da de parlamentariske lederne møttes til forhandlinger tidligere onsdag, skal Høyre og Frp gitt noe gitt noe etter på skattelettelsene for å komme sentrumspartiene i møte - både på nivå og profil. Regjeringspartiene skal ha lagt rundt én milliard på bordet.

Etter en uke med det som omtales fra frustrerende fastlåste forhandlinger, skal stemningen være langt bedre nå som forhandlingene er løftet opp på øverste nivå i Stortinget, nemlig hos de parlamentariske lederne. 

- Vi beveger oss, sier en kilde hos regjeringspartiene.

Inntil nå har det vært klart at Venstre og Frp har stått lengst fra hverandre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling