- Hareide høy på seg selv

Per Sandberg fastslår at han snakker på vegne av Fremskrittspartiet, og mener Knut Arild Hareide er høy på seg selv.

- PÅ VEGNE AV PARTIET :  Per Sandberg slår fast at han snakker på vegne av Fremskrittspartiet. Her sammen med andre nestleder Ketil Solvik-Olsen og partileder Siv Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- PÅ VEGNE AV PARTIET : Per Sandberg slår fast at han snakker på vegne av Fremskrittspartiet. Her sammen med andre nestleder Ketil Solvik-Olsen og partileder Siv Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klimaet mellom regjeringspartiet Fremskrittspartiet og støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti er iskaldt. Først gikk Frp's første nestleder Per Sandberg ut i Dagbladet og karakteriserte støttepartiene som utgiftspartier.

Knut Arild Hareide, KrFs leder, slo tilbake med følgende:

«... hver gang Sandberg åpner munnen, blir det dyrere for regjeringen. Vi kommer til å bruke den posisjonen vi har som sentrumspartier til å påvirke».

- Truer regjeringen - Jeg er faktisk litt overrasket. Hareide avslører to ting. Han truer Frp og regjeringen. Hvis ikke første nestleder i FrP holder kjeft vil det koste regjeringen dyrt. Dette kommer fra KrF, med en tredjedel av oppslutningen til Frp. De truer med sanksjoner og hevn mot regjeringen.

- Kristelig Folkeparti og Knut Arild Hareide er så høye på seg selv at det ødelegger demokratiet, sier Per Sandberg til Dagbladet.

- «Bare» en stortingsrepresentant - Hareide nedskalerer Stortinget, og hevder at jeg er «bare» en stortingsrepresentant. Nei, Knut Arild Hareide, jeg er ikke «bare» det. Jeg er nestleder i Norges tredje største parti, og jeg representerer mitt landsstyre som er organet som har inngått avtaler på vegne av Frp, ikke stortingsgruppen eller regjeringen.

Per Sandberg mener han truffet et ømt punkt hos det han kaller utgiftspartiene.

- Hareide forsvarer seg med bistand. Virkeligheten er at vi i dag bruker flere ti talls milliarder på innvandring. Det skyldes den feilslåtte politikken Bondevik 1-regjeringen startet. En politikk som har slått fullstendig feil.

- Forskjellen på Fremskrittspartiet og utgiftspartiene er at vi vil investere i infrastruktur, mens de vil kaste milliardene ut av vinduet. Å elektrifisere Utsira, bruke milliarder på en feilslått innvandringspolitikk og ikke fornye forvaltningen er utgiftspartienes løsning, sier Per Sandberg.

Per «James Bond» Sandberg Professor Frank Aarebrot analyserer deg og Fremskrittspartiet slik:

- Siv Jensen er «M» fra James Bond-filmene. Per Sandberg er «James Bond», og hun har gitt ham «license to cry in the parlament».

- Frank Aarebrot har nok litt å lære om partistrukturer han også. Jeg ivaretar min rolle som første nestleder i Norges tredje største parti. Ingen ting er avtalt med Siv Jensen. Den dagen jeg ikke ivaretar min rolle som første nestleder og ivaretar partiets interesser, regner jeg med å høre fra både sentralstyret, landsstyret og Siv Jensen, sier Per Sandberg.

- James Bond?

- Morsomt, sier Sandberg og ler, før ha fortsetter:

- At andre partier vil legge lokk på en debatt og be lederne sine om å holde kjeft, bryr jeg meg døyten om. Slik er det ikke, og slik kommer det ikke til å bli i Fremskrittspartiet, sier Per Sandberg.

- HØY PÅ SEG SELV: - Knut Arild Hareide er høy på seg selv, fastslår Per Sandberg.
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
- HØY PÅ SEG SELV: - Knut Arild Hareide er høy på seg selv, fastslår Per Sandberg. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer