Foto. Nina Hansen / Dagbladet.
Foto. Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer

Hareide innrømmer å ha sviktet i reservasjonssaken

- Jeg har ikke gjort en god nok jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide innrømmer at han ikke har forklart godt nok i saken om fastlegers rett til å reservere seg mot å henvise til abort.

- Jeg har ikke gjort en god nok jobb med å forklare at det skal være mulig å opprettholde rettighetene kvinner har til å ta selvbestemt abort, og opprettholde prinsippet om samvittighetsfrihet for leger, sier Hareide til VG.

Hareide har fulgt debatten om reservasjonsretten fra sidelinjen i tre måneder mens han har vært hjemme med pappaperm. Nå er KrF-lederen tilbake på jobb. Han sier han er overrasket over bråket som saken har skapt.

Han mener Høyre har drevet med dobbeltkommunikasjon, og viser til en lang rekke ordførere som har sagt at de ikke vil tillate reservasjonsrett i sine kommuner. Det har svekket troverdigheten til forslaget, mener han.

Etter at høringsfristen for det omstridte forslaget utløper 30. april forventer han «gode samtaler» med helseminister Bent Høie (H) om saken. Hareide sier KrF ønsker å endre forslaget slik at kommunene ikke selv får styre hvem som skal få reservasjonsmulighet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer