Hareide kan alt ha tapt flertallet. Blankt delegat gjør at 95 stemmer kan være nok

Skillet mellom rød og blå side i KrF går ikke nødvendigvis ved 96 delegater. Det kan være nok med 95 stemmer, siden en delegat har sagt hun vil stemme blankt.

KJEMPER TAPPERT: Knut Arild Hareide forsøkte å overtale delegatene på fylkesmøtene i Oslo og Akershus i går. Det ser likevel ut til ikke å gå. Foto: Nina Hansen
KJEMPER TAPPERT: Knut Arild Hareide forsøkte å overtale delegatene på fylkesmøtene i Oslo og Akershus i går. Det ser likevel ut til ikke å gå. Foto: Nina Hansen Vis mer

Det er blått flertall i kampen om hvilken retning KrF skal gå. På landsmøtet møter det 190 delegater, men det er ikke nødvendig med 96 stemmer for å få flertall, melder NRK.

Status etter mandagens årsmøter er 95 blå og 87 røde – før Østfold har sitt ekstraordinære årsmøte tirsdag kveld, det siste møtet før fredagens ekstraordinære landsmøte i partiet.

Men én av de 190 delegatene, Ingunn Karijord fra Møre og Romsdal, sier hun vil stemme blankt uansett. Dermed holder det med 95 delegatene den blå siden nå har.

– Karijord var en av fire i Møre og Romsdal som stemte på fortsatt opposisjon, og hun har insistert på at hun ikke kommer til å ta stilling til en rød eller blå side, hvis det kommer til en skarp votering om det. Jeg snakket med henne i morgentimene tirsdag, og det står fremdeles fast, selv om vi selvfølgelig ikke vet hva som kan skje på et landsmøte hvor presset sikkert er stort, sier politisk kommentator Magnus Takvam i NRK.

(NTB)