Hareide med spark til Frp etter krisemøte: - Et regjeringsparti som Frp har behov for flertall

Men partitoppene er fortsatt uenige om hva de egentlig diskuterer.

KRISEMØTE: Forhandlingene har som mål å komme fram til en «bredest mulig enighet» om hvordan Norge skal håndtere den store pågangen av asylsøkere på grensa. Fra venstre står Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sps parlamentariske leder Marit Arnstad, Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik, og KrF-leder Knut Arild Hareide (bakhode). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
KRISEMØTE: Forhandlingene har som mål å komme fram til en «bredest mulig enighet» om hvordan Norge skal håndtere den store pågangen av asylsøkere på grensa. Fra venstre står Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sps parlamentariske leder Marit Arnstad, Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik, og KrF-leder Knut Arild Hareide (bakhode). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er sprikende uenige om hva som er innstramminger og ikke, så det er ikke så relevant spørsmål for oss, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet på vei ut av tirsdagens møte om asylkrisa.

De parlamentariske lederne brukte store deler av tirsdagen i møte om asylkrisa. Forhandlingene har som mål å komme fram til en «bredest mulig enighet» om hvordan Norge skal håndtere den store pågangen av asylsøkere på grensa.

Men til tross for fire møter, har partiene fortsatt ikke kommet til enighet. Og de har heller ikke bestemt når de skal møtes igjen.

- Frp må få lov til å melde sitt standpunkt. Men et regjeringsparti som Frp har behov for flertall for sine forslag, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Ett av de mest krevende spørsmålene har vært hva slags grep som skal legges inn i tiltakspakka.

KrF og Venstre har vært tydelige på at innstrammende tiltak må kombineres med integrering. Frp har på den andre siden sagt at det nå er innstrammende tiltak som skal til.

- Vi skal utelukkende diskutere forslag knyttet til innstrammende tiltak, sa Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik på vei inn i dagens møte om asylkrisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer