Hareide: Norge må stanse Dublin-returer av syrere

Ber Erna gjøre som Merkel.

BER REGJERINGEN OM Å VRAKE DUBLIN-AVTALEN:  - Merkel tok europeisk lederansvar. Nå må regjeringen gjøre det samme, sier Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BER REGJERINGEN OM Å VRAKE DUBLIN-AVTALEN: - Merkel tok europeisk lederansvar. Nå må regjeringen gjøre det samme, sier Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide mener at Norge må slutte med å returnere syriske asylsøkere til første ankomstland i Europa, og heller behandle asylsøknadene her.

Tyskland besluttet for noen dager siden at de ikke lenger vil følge Dublin-avtalen som legger opp til å sende asylsøkere tilbake til første ankomstland.

Hareide ber statsminister Erna Solberg (H) følge sin tyske kollega Angela Merkel, skriver Aftenposten:

- Merkel tok et europeisk lederansvar ved å stanse Dublin-returer av syrere. Nå vil jeg be den norske regjeringen om å gjøre det samme, sier KrF-lederen til avisen.

Ligger i grus En av Europas fremste eksperter på flyktninger, den britiske professoren Roger Zetter, sa til NTB torsdag at det europeiske systemet for asylbehandling er mislykket.

- Dublin-konvensjonen legges i grus for våre øyne. Merkel tvinger de andre EU-landene til å se at avtalen ikke fungerer i praksis, sa han.

Zetter er professor emeritus ved Oxford-universitetet og forsker på og analyserer flyktningsituasjonen for organisasjoner som Verdensbanken og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer