RINGTE FØRST: Hareide fikk refs fra Skei Grande for å ha slått opp med henne, politisk sett, via SMS. Nå sier KrF-lederen at han ringte først. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RINGTE FØRST: Hareide fikk refs fra Skei Grande for å ha slått opp med henne, politisk sett, via SMS. Nå sier KrF-lederen at han ringte først. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hareide om SMS-bruddet med Skei Grande: - Jeg har aldri vært flink til å slå opp med damer

KrF-lederen sier han først ringte Skei Grande. Da hun ikke tok telefonen, sendte han en SMS med den dårlige nyheten.

I går skrev Dagbladet at Trine Skei Grande stusset over «slå-opp-meldinga» Knut Arild Hareide sendte henne på SMS.

- Jeg er 49 år gammel, jeg synes det er litt pussig å bli slått opp med på SMS. Jeg trodde egentlig den slags var forbeholdt andre aldersgrupper, sier Skei Grande til Politisk kvarter på NRK onsdag morgen.

Det var i forbindelse med KrFs veivalg at Hareide - som var «mannen i mitt liv» ifølge Skei Grande - ønsket å treffe andre mennesker. Han fulgte hjertet og valgte Ap og Sp framfor sitt eksisterende forhold på borgerlig side.

Nyheten om bruddet valgte han altså å gi Skei Grande via SMS, og Hareide innrømmer at det ikke var spesielt galant.

- Jeg har aldri vært god til å slå opp med damer, de har alltid slått opp med meg først, så jeg har aldri fått noe veldig erfaring med det, sier Hareide til Politisk kvarter.

- Fortsatt litt lei meg

KrF-lederen legger til at han mener det var Venstre - ikke ham - som tok det første steget ut av forholdet. Det skjedde da Skei Grande ledet sitt parti inn i regjering med Frp.

- Dette var jo en regjering jeg hadde lovet min velgere å ikke gå inn. Men jeg ringte jo Trine den gangen. Men hun tok ikke telefonen, og da sendte jeg henne en SMS.

På spørsmål om hvor Hareide befinner seg i sorgfasen etter å ha valgt en side i norsk politkk som hans eget parti vendte ryggen, svarer Hareide «skuffelsesfasen»

- Jeg så potensialet i den retningen jeg pekte ut. Jeg har aldri opplevd en større politisk entusiasme. Jeg er fortsatt litt lei meg, innrømmer partilederen.

Sjokkbrudd

Det var 28. september at Knut Arild Hareide sjokkerte det politiske Norge ved å foreslå at partiet hans skulle inngå regjering til venstre for seg selv - med Ap og Sp. Forslaget møtte stor motstand, og etter «rogalandsfinta» og Ropstads mye omtalte abortprat med Erna Solberg, valgte KrF i praksis å vrake sin egen partileder på landsmøtet 2. november for heller å gå i regjering med Høyre, Frp og Venstre.

KrF er nå i sonderingssamtaler med de tre andre partiene på borgerlig side. Dersom sonderingene bærer frukter, vil de fire partiene starte regjeringsforhandlinger tidlig på nyåret.

Det vil markere begynnelsen på slutten for Hareide som partileder - han har sagt at det er uaktuelt være partileder for et KrF i regjering med Frp. De fleste peker på Kjell Ingolf Ropstad som Hareides naturlige arvtaker.

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide har ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.