SOM CONDOLEEZZA: - Jeg ser for meg en rolle lik den som Condoleezza Rice hadde da George W. Bush var USAs president, en person som kan ta nødvendige grep for å sikre samfunnet mot trusler, sier KrF-leder Knut Arild Hareide . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOM CONDOLEEZZA: - Jeg ser for meg en rolle lik den som Condoleezza Rice hadde da George W. Bush var USAs president, en person som kan ta nødvendige grep for å sikre samfunnet mot trusler, sier KrF-leder Knut Arild Hareide . Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hareide ønsker nasjonalt sikkerhetsråd

KrF-lederen vil følge amerikansk modell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Hareide er torsdag tilbake på jobb etter to ukers barselpermisjon, og har blant annet sett fra sidelinjen hvordan Riksrevisjonen slakter samfunnssikkerheten etter terrorangrepene for snart fire år siden.

I et debattinnlegg i VG tar han selvkritikk for at han ikke har gjort mer og fremmet flere forslag i Stortinget, etter at nettopp han ledet komiteen som høsten 2011 behandlet regjeringens 22. juli-redegjørelse.

I innlegget børster han støv av KrFs gamle idé om et nasjonalt sikkerhetsråd, ledet av en nasjonal sikkerhetsrådgiver - på Statsministerens kontor.

- Jeg ser for meg en rolle lik den som Condoleezza Rice hadde da George W. Bush var USAs president, en person som kan ta nødvendige grep for å sikre samfunnet mot trusler, sier Hareide til VG. (©NTB)