Hareide raser mot Siv Jensen. Nå ber hun om unnskyldning

Ap-topp krever svar fra Erna Solberg. Knut Arild Hareide ber Siv Jensen trekke ordene, og finansministeren beklager nå.

SIV JENSENS TAKKETALE: Siv Jensen ble feiret av Fremskrittspartiet i anledning at hun fyller 50 år 1. juni. I takketalen ba hun sine partikamerater om å brette opp ermene og knuse de jævla sosialistene i høstens valg - til stormende jubel: Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen forbløffet mange da hun tordnet mot «jævla sosialister» fra under festmiddagen på Frp's landsmøte i går kveld.

- Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut, og knuse disse jævla sosialistene, sa Jensen.

SISTE: Siv Jensen sier nå at hun beklager ordene.

- Dersom noen ble støtt, så vil jeg selvfølgelig beklage. Men jeg tror at dersom de som er støtt hadde vært her i går, så ville de sett sammenhengen, forteller Jensen til Dagbladet.

- Slutt å kødd med oss

Hun forsikret samtidig landsmøtet om at hun ikke kommer til å gi seg med det første.

- Vi vet at målinger er målinger. Valg er valg, og 9. september skal vi vise dem alle sammen. Slutt å kødd med oss, avsluttet hun til trampeklapp fra sine partikollegaer.

Se Jensens tale øverst i saken!

Hareide krever snuoperasjon

Blant dem som reagerer negativt på ordvalget til Jensen er tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

- Jeg skriver i min bok at jeg har stor respekt for Siv Jensen. Hun er en real dame i politikken. Men uttalelsen som kom i går om venstresiden er ikke mye real. Den er ødeleggende for det politiske ordskiftet. Ord betyr noe. Ord gjør noe med oss, skriver han på Facebook i dag.

Hareide fortsetter med å si at politikere bør omtale motstandere med respekt.

- Et særlig ansvar hviler på oss politikere som rollemodeller. Vi vet om hvordan debatten på sosiale medier kan ta av. Derfor overleverte KS tidligere i år et opprop mot hat og trusler i politikken, til det beste for demokratiet i den kommende kommunevalgkampen. Der sa de nei til hets, skjellsord, trakassering, hat og personangrep. De sa ja til respekt, saklig uenighet, debatt og god meningsbrytning. Dette bør være en minstestandard for oss alle, sier Hareide og fortsetter:

- Jeg forventer at de ordene som falt i går trekkes tilbake.

Også KrF-topp Geir Jørgen Bekkevold reagerer på Jensens ordvalg.

- Ja,ja....på’an igjen! Først var det «morn’a Jens», nå dette! Skal Frp aldri lære? Valgkampen er tydeligvis åpnet! Dette lover ikke godt, skriver han på Facebook søndag formiddag.

Desperat

Rødt-leder Bjørnar Moxnes kaller utspillet fra Jensen desperat.

- Det er helt desperat fra en partileder som er partiet sitt på tre og fire prosent oppslutning i Oslo og som sliter tungt i hele landet forøvrig.

- Er ordbruken farlig?

- Nei, jeg er mer skremt av politikken til Frp enn at hun kaller folk «jævla sosialister», svarer Moxnes.

Krever svar fra Erna

Ap-topp Anette Trettebergstuen har i dag stilt spørsmål statsminister Erna Solberg etter å ha lest Dagbladets sak lørdag kveld.

«Hva synes statsministeren om at regjeringens finansminister vil «knuse de jævla sosialistene»?», spør Trettebergstuen i et skriftlig spørsmål til Solberg via stortingets presidentskap i dag.

- Det finnes tydeligvis ingen grenser for lavmål fra den kanten. Å skulle knuse de jævla sosialistene er meget farlig ordbruk. Fra et medlem av regjeringen er det svært alvorlig. Hun legitimerer hat og vold. Dette er alvorlig. Jeg forventer at statsministeren for en gangs skyld nå rydder opp i egne rekker, utdyper Trettebergstuen overfor Dagbladet.

Bahareh-bråk

I går gikk Bahareh Letnes ut i Dagbladet og kritiserte Frp-landsmøtet. Letnes sa at «hun ikke trivdes der», og fikk støtte fra samboer Per Sandberg.

- Jeg trives ikke her. Det er min første gang på Frp's landsmøte og dette blir min siste gang. Jeg synes Per er blitt veldig urettferdig behandlet, sa Letnes til Dagbladet.

Partileder Jensen svarte på Letnes kommentar seinere lørdag, og sa at hun ikke tror oppfatningen til Letnes og Sandberg henger i hop med virkeligheten på landsmøtet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer