Hareide raser mot Siv Jensen. Nå ber hun om unnskyldning

Ap-topp krever svar fra Erna Solberg. Knut Arild Hareide ber Siv Jensen trekke ordene, og finansministeren beklager nå.

SIV JENSENS TAKKETALE: Siv Jensen ble feiret av Fremskrittspartiet i anledning at hun fyller 50 år 1. juni. I takketalen ba hun sine partikamerater om å brette opp ermene og knuse de jævla sosialistene i høstens valg - til stormende jubel: Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen forbløffet mange da hun tordnet mot «jævla sosialister» fra under festmiddagen på Frp's landsmøte i går kveld.

- Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut, og knuse disse jævla sosialistene, sa Jensen.

SISTE: Siv Jensen sier nå at hun beklager ordene.

- Dersom noen ble støtt, så vil jeg selvfølgelig beklage. Men jeg tror at dersom de som er støtt hadde vært her i går, så ville de sett sammenhengen, forteller Jensen til Dagbladet.

- Slutt å kødd med oss

Hun forsikret samtidig landsmøtet om at hun ikke kommer til å gi seg med det første.

- Vi vet at målinger er målinger. Valg er valg, og 9. september skal vi vise dem alle sammen. Slutt å kødd med oss, avsluttet hun til trampeklapp fra sine partikollegaer.

Se Jensens tale øverst i saken!

Hareide krever snuoperasjon

Blant dem som reagerer negativt på ordvalget til Jensen er tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

- Jeg skriver i min bok at jeg har stor respekt for Siv Jensen. Hun er en real dame i politikken. Men uttalelsen som kom i går om venstresiden er ikke mye real. Den er ødeleggende for det politiske ordskiftet. Ord betyr noe. Ord gjør noe med oss, skriver han på Facebook i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer