Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hareide røper: Slik er Erna, Siv og Trine rundt forhandlingsbordet

På et hotell utenfor Moss sitter den politiske ledelsen i Høyre, Venstre og Frp og forhandler regjeringsmakt. Ingen vet bedre enn Knut Arild Hareide hvordan de forhandler.

I FORHANDLINGER: Partileder Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (Høyre) og Trine Skei Grande (Venstre) møter pressen utenfor Hotell Jeløy Radio, der regjeringsforhandlingene pågår gjennom helga. Foto: Bjørn Langsem
I FORHANDLINGER: Partileder Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (Høyre) og Trine Skei Grande (Venstre) møter pressen utenfor Hotell Jeløy Radio, der regjeringsforhandlingene pågår gjennom helga. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- På Jeløy i Moss sitter tre politiske ledere sammen, fordypet i politiske forhandlinger. De meisler ut det som skal bli landets politiske kurs de neste fire årene.

Samtidig, et annet sted, har KrF-leder Hareide tatt med sin 2,5 år gamle sønn ut for å ake. Han har også sortert gamle julekort.

- Det er fint, sier han, før han legger til et «men».

- En del av meg, Knut-Arild som person, kunne godt tenkt seg å ha vært sammen med Siv, Erna og Trine, diskutert politikk og satt sammen en regjering. Det er veldig spennende og trigger deg som politiker, sier han.

- Ikke utenfor

Ingen vet bedre enn Hareide hvordan det er å forhandle med trekløveret: Det har han vært med på mange ganger. For fem år siden forhandlet de fram en samarbeidsavtale i Nydalen, etter dette har det blant annet vært runde på runde med budsjettforhandlinger.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?