Hareide slaktes av sine egne: - Dette åpner opp for en ny partileder

Partitopper, ungdomspartiet og grasrota er kritisk til retningen Hareide nå staker ut for KrF. Enkelte tror det nå er dags for en ny partileder.

DIREKTE: KrF-leder Knut Arild Hareide redegjorde fredag ettermiddag for partiets mye omtalte veivalg i norsk politikk. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knut Arild Hareide har bestemt seg: KrF-lederen rådet i dag partiet sitt til å vurdere et regjeringssamarbeid med Ap og Sp, uten SV. Altså vender han ryggen til Erna, og råder partiet sitt til å åpne for å felle Solberg-regjeringen.

- Mitt råd til dere er at nå er det tid for å undersøke muligheten for hvilke muligheter for gjennomslag det er mulig å få med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og KrF, uten SV, sa Hareide til landsstyret.

Se Hareides historiske ord i videoen øverst i saken!

I KrF er mange negative til Hareides vurdering, også høyt oppe i partiet. Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for KrF, mener Hareides analyse er mangelfull.

- Jeg deler ikke partilederens syn på at KrF bør gå i regjering med Ap. KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti som hører hjemme på ikke-sosialistisk side. Vi har oppnådd mange og viktige seire i samarbeidet med dagens regjering de siste fem årene, sier han til Dagbladet.

Mener Hareide bommer

Grøvan sier det vil være et historisk linjeskift dersom KrF velger å lytte til sin partileder og hoppe til køys med Ap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.