OVERRASKET: - Jeg er overrasket over at Rogaland KrF velger å ikke lytte til et råd fra hele partiledelsen om å gjøre hva de kan for å sørge for at begge sider blir representert på landsmøtet, sier Knut Arild Hareide etter avstemmingen i Rogaland KrF.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERRASKET: - Jeg er overrasket over at Rogaland KrF velger å ikke lytte til et råd fra hele partiledelsen om å gjøre hva de kan for å sørge for at begge sider blir representert på landsmøtet, sier Knut Arild Hareide etter avstemmingen i Rogaland KrF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

KrF-leder Hareide kritisk til at taperne i KrF Rogaland bare fikk én delegat

Hareide ut mot Rogaland KrF: - De velger å ikke lytte til råd fra hele partiledelsen

KrF Rogaland lar blått flertall dominere delegatlisten til landsmøtet som avgjør hvilken regjering partiet skal støtte.

Rogaland KrF sender én av 16 som støtter partilederens råd om å søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, til det ekstraordinære landsmøtet som tar partiets veivalg 2. november.

Samtidig stemte 32 prosent for en resolusjon som støttet Hareides linje.

– Jeg er glad for at en av tre støtter meg i Rogaland. Men jeg er overrasket over at Rogaland KrF velger å ikke lytte til et råd fra hele partiledelsen om å gjøre hva de kan for å sørge for at begge sider blir representert på landsmøtet, sier Hareide i en SMS til NTB.

Han advarer mot at en praksis der vinneren tar alt kan bidra til å splitte partiet.

– Rogaland sender med sin avstemning et signal til resten av partiet som jeg håper ikke lyttes til. Vi trenger et resultat 2. november som har legitimitet i hele partiet, sier Hareide.