BUDSJETTAVTALEN

Hareide: - Vi fikk mer enn jeg trodde Siv og Erna ville gi

KrF-lederen mener bilpakke-ultimatumet kostet regjeringen dyrt.

AVBLÅST KRISE: KrF-leder Knut Arild Hareide melder om jubel i KrF over gjennomslaget i budsjettavtalen som førte til at regjeringskrisen er avblåst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
AVBLÅST KRISE: KrF-leder Knut Arild Hareide melder om jubel i KrF over gjennomslaget i budsjettavtalen som førte til at regjeringskrisen er avblåst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Knut Arild Hareide puster lettet etter de siste dagenes knallharde forhandlinger om statsbudsjettet.

- Dette er bare å innrømme at det har vært krevende for samarbeidet. Regjeringen valgte å stille et ultimatum, til gjengjeld har de vært villige til å gi mer enn både Trine og jeg trodde de var villige til. Det har kostet dem dyrt, sier KrF-lederen.

Sårbare barn

Hareide mener landets innbyggere skal være glade for sluttresultatet.

- Fordi det betyr mer til sårbare barn, mer til skole, mer til distrikt, som er gode saker. Jeg tror nok det skal mye til før Erna Solberg og Siv Jensen stiller ultimatum på nytt. Det var stor stemning i stortingsgruppa da mange av våre satsinger tikket inn en etter en, sier Knut Arild Hareide.

Knekkpunktet

KrF-lederen mener at hovedgrunnen til at det ble en forhandlingsløsning var at KrF ikke krevde at bilpakken måtte fjernes.

- Men forutsetningen var at ikke de fossile bilene ble belønnet. Da Siv og Erna var villige til å gå inn på engangsavgiften og avskrivningssatser for nullutslippsbiler, så premierte de grønne biler. Det var viktig for KrF var det et betydelig knekkpunkt, sier Knut Arild Hareide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer