- VAR PÅ TIDE: Marie Simonsen mener det var på høy tid at kontantstøtten ble fjernet for toåringer. Foto: Even Bast / Dagbladet
- VAR PÅ TIDE: Marie Simonsen mener det var på høy tid at kontantstøtten ble fjernet for toåringer. Foto: Even Bast / DagbladetVis mer

- Hareides kommentarer er bare vås

Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen sier det var på høy tid å fjerne kontantstøtten for toåringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld ble det kjent at regjeringen kutter kontantstøtten for toåringer fra og med august 2012.

- Endelig, sier Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen.

- Det var på høy tid at regjeringen tok dette grepet. Dette har vi ventet på siden de rødgrønne tok makten i 2005 og lovet å fjerne kontantstøtteordningen.

Simonsen sier dette er et smart politisk grep av SV, som må avfinne seg med at man ikke kan føre en politikk hvor man er venn med alle.

- Dette er vel muligens en budsjettlekkasje, og det er bra for SV at de skiller seg ut. SV kan nemlig ikke være enig med alle, det tror jeg ikke er bra politikk.

- KrFs kritikk bare vås
KrF-leder Knut Arild Hareide gikk raskt ut og reagerte på fjerningen av kontantstøtten for toåringer i en pressemelding.

- Jeg opplever dette som det sterkeste angrepet noen gang på barnefamiliers valgfrihet fra denne regjeringen, sier Hareide i en pressemeldingen.

Dette utsagnet fra KrF-lederen syntes Simonsen bare blir tullete.

- Utsagnet fra Hareide blir bare dumt. Barnefamilier får i bøtter og spann av den norske staten. Dette er hva store deler av skattene våre går til. At barnefamilier er under angrep, er bare vås, sier Simonsen.

Ugunstig ordning
Mange politiske stemmer har lenge debattert den omdiskuterte kontantstøtteordningen. Og Lysbakken forklarer i pressemeldingen sin at ordningen motarbeider likestilling og integrering. En oppfatning Simonsen deler.

- Alle faglige evalueringer viser at kontantstøtten fungerer negativt når det gjelder likestilling og integrering. De som ønsker å være hjemme får være det, men de kan ikke forvente at staten skal betale for det.

Kommentarfeltet er stengt pga. personsjikane.