Hårete rettssak

Man tuller ikke med en forbundskanslers hår ustraffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag går startskuddet for den noe spesielle hårfargingsrettsaken i Hamburg. Forbundskansler Gerhard Schröder saksøker det tyske nyhetsbyrået DDP for feilaktige påstander om hårfargen sin.

Nyhetsbyrået siterte en kvinnelig imagekonsulent som mente at Schröder burde innrømme at han farget håret sitt. Konsulenten mente det ville gjøre forbundskansleren mer troverdig. 58 år gamle Schröder nekter for at han bruker kunstige virkemidler for å beholde sin svarte manke i originalfargen, og forlangte at nyhetsbyrået trakk historien.

Det ville ikke DDP, og nå braker de to partene sammen i retten.

Schröder mener historien har gjort håret hans til et samtaleemne, og at tvilen rundt hårfargen har gjort at han har mistet troverdighet i et valgår. Kansleren har derfor mobilisert flere av sine frisører i kampen for å bevise at manken ikke er manipulert.

- Jeg hadde visst det hvis Gerhard Schröder hadde farget håret sitt, sier kanslerens faste frisør i Berlin, Udo Walz, til BBC. Walz mener Schröders hår ser veldig naturlig ut.

Schröders omtalte og mistenkte hår skal ha en egen evne til å dekke til de grå hårene i hodebunnen.

- Hvis du kommer nærme, som jeg gjør, kan du se at han har noen få grå hår, men de er vanskelige å se, hevder Walz.

  • En avgjørelse i saken er ventet i løpet av tre uker.
FORDI HAN FORTJENER DET: Disse bildene viser stridens kjerne. Det tyske nyhetsbyrået DDP har insinuert at Schröder farger håret, men forbundskansleren går nå rettens vei for å bevise at den fine fargen er naturlig.