Hårfin seier for Schröder

Tyske medier får ikke lenger lov til å si at forbundskansler Gerhard Schröder har farget håret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder har vunnet en juridisk kamp om sitt eget hår. Heretter blir det ulovlig for tyske medier å hevde at den tyske regjeringssjefen farger håret.

Dagen i dag var dermed en god dag for Schröder: Ikke bare fikk han trumfet gjennom en omfattende reform av det tyske helsevesenet, han fikk også satt en stopper for påstander som har vært en trussel mot forbundskanslerens stolthet og forfengelighet.

Striden begynte for ett og et halvt år siden, da nyhetsbyrået DDP offentliggjorde et intervju med en kvinnelig stylist som hevdet at Schröder kom til å vinne det tyske valget så sant han fortsatte å farge håret.

Spådommen slo for så vidt til, siden Schröder vant en hårfin seier over konkurrenten Edmund Stoiber. Men forbundskansleren nektet plent for at valgseieren hadde sammenheng med kunstige fargestoffer. Hårfargen er dønn ekte, hevdet han bestemt.

Kjennelsen i den tyske forfatningsdomstolen fredag er Schröders tredje rettslige seier i hårstriden. Dermed har forbundskansleren trolig vunnet kampen én gang for alle.

(NTB-TT)

EKTE? Jens Stoltenberg kan lure på om Gerhard Schröders hårfarge er ekte, men tyske medier har fått rettslig forbud mot å spekulere i det.