Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harket synger for pris-vinnerne

Morten Harket skal nok en gang få synge ut sin hyllest til Øst-Timor. For NRK vil svært gjerne ha ham på scenen i en stjernespekket festkonsert til ære for vinnerne av Nobels fredspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-bildene fra konserten tilbys fjernsynsstasjoner over hele verden.

Det er NRK-produsent Odd Arvid Strømstad og regissør Bentein Baardson som sammen med Nobelkomiteen har ansvaret for festkonserten i Nationaltheatret 11. desember. Deres ambisjon er å lage en TV-forestilling med bred internasjonal appell.

Det betyr distribusjon gjennom det europeiske TV-samarbeidet EBU, men også mer - for det amerikanske selskapet IMG har allerede kjøpt rettighetene til salg av programmet i resten av verden.

- Hvis jeg får en slik forespørsel, vil jeg vel neppe si nei, sier Morten Harket.

- Harket passer selvfølgelig godt inn her, sier Nobelkomiteens sekretær, Geir Lundestad.

- Mer selvfølgelig her enn noe annet sted, sier Odd Arvid Strømstad.

Fordi det ikke er skrevet noen avtale om Harkets medvirkning, vil ikke Strømstad eller Lundestad si noe mer. De vil heller ikke fortelle hvilke andre kjente artister som skal være med på hyllesten til prisvinnerne Carlos Belo og José Ramos-Horta.

Men de innrømmer at skal det være noen vits i å lage en internasjonal TV-konsert, så må det være internasjonalt kjente artister med også. Hvilket sikkert blir morsomt for Geir Langslet, som har fått jobben med å lede bandet som skal akkompagnere artistene.

Både kongeparet og representanter for regjeringen vil være til stede i salen, sammen med Belo, Ramos-Horta og en rekke sponsorrepresentanter. Bare noen hundre billetter vil være til salgs for vanlig publikum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media