Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harlem demonstrerer mot nynazistene

Justisminister Hanne Harlem vil selv delta i den antinazistiske massemønstringen mot den planlagte minne-marsjen for nazisten Rudolf Hess lørdag, og oppfordrer alle andre til å stille opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes motdemonstrasjonen er strålende. En slik ikke-voldelig, rolig markering er den helt riktige måten for oss alle sammen å reagere på mot standpunkter og ytringer vi ikke liker, sier Hanne Harlem.

Hun oppfordrer alle andre til også å møte opp på Youngstorget lørdag. Massemønstringen har støtte fra nærmere 80 organisasjoner, med spennvidde fra biskopen i Oslo til Human-Etisk Forbund.

Oslo-politiet behandler nå den tredje søknaden fra nazi-gruppa Boot Boys om å arrangere en minnemarsj for krigsforbryteren Rudolf Hess i innvandrerbydelen Grønland i Oslo.

- Vi er blitt orientert om søknadene fra Oslo politidistrikt. Justisdepartementet er klageinstans i slike saker, og derfor er vi tilbakeholdne med å komme med noe som kan føles som en instruks. Det er Oslo politidistrikt som skal avgjøre dette, sier Harlem. Hun gir likevel sin støtte til at politiet avslo søknaden om å holde nazi-markering ved den israelske ambassaden.

(NTB)