Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harlem raser mot imamene

- Min første reaksjon er at jeg blir rasende, sier justisminister Hanne Harlem til TV 2. Hun truer med å kutte statsstøtten til flere islamske menigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De muslimske lederne tar offisielt avstand fra omskjæring av jenter, men i «Rikets tilstand» på TV 2 onsdag ble det avslørt av flere av dem likevel råder unge jenter til å la seg omskjære.

- Jeg syns ikke det går an å uttale ting offentlig, og på denne måten oppfordre unge jenter til ting de vet, eller i alle fall burde vite, er straffbart i Norge, sier Harlem.

Justisministeren omtaler omskjæring som «lemlestelse og terror» mot unge norske jenter. Hun mener det kan være grunnlag for å kutte statsstøtten til menigheter der lederne går inn for omskjæring.

- Hvis menigheter fortsetter å ha ledere som oppfordrer til handlinger som er straffbare etter norsk lov, mener jeg det er grunnlag for å vurdere støtten til de menighetene, sier Harlem.

(NTB)