Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harley (5) kjemper en superheltmodig innsats mot kreften i Turtles-maske

Designet den selv.

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLE: Harley (5) fra England ville modifisere støttemaska og gjorde den om til masken til hans helter i Teenage Mutant Ninja Turtles. Foto: Trinity Mirror
TEENAGE MUTANT NINJA TURTLE: Harley (5) fra England ville modifisere støttemaska og gjorde den om til masken til hans helter i Teenage Mutant Ninja Turtles. Foto: Trinity Mirror Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem år gamle Harley Renshaw fra Stretford i England har skapt sin egen spesielle inspirasjon for å overvinne sykdommen, en sjelden form for kreft som kan ramme barn.

Han kjemper mot kreft i nyrene, nakken, lungene og skjelettet. Masken han bruker under behandlingen får ham til å føle seg sterkere og modigere, skriver Manchester Evening News.

En dag han skulle til behandling spurte han sykehuspersonalet om han kunne dekorere ansiktsmasken som holder ham rolig under behandlingen.

Da han var ferdig var ansiktsmaska omgjort til å se ut som en av de pizzaelskende heltene fra The Turtles - de fire skilpaddemutantene fra universet som ledes av den forvokste rotta Splinter i kamp mot uintelligente fotsoldater og deres hersker Shredder.

Inspirasjonen gutten igjen har gitt andre har gjort ham fortjent til en kreftforskningspris som gis til unge pasienter som møter kreftutfordringer.

Mammaen og pappaen er stolte.

- Vi kunne ikke vært stoltere av gutten vår. Han har så store problemer, men tar til seg alt og kjemper videre. Han er en fantastisk inspirasjon og vår egen superhelt, sier Stacey Renshaw til avisa.

Foreldrene fikk den triste kreftbeskjeden etter å ha vært hos legen med sønnen som klaget på magesmerter. Så langt har han hatt mer enn 80 dager med cellegiftbehandling, han operert bort svulsten på en nyre og han har vært gjennom en stamcelletransplasjon.

I tillegg til Turtles-maska har femåringen laget flere perlebånd som han kaller «modighetsbånd» som gir ham mot på sykehuset. Det store arret på magen kaller han et «piratarr».

SUPERHELT LIKER ANDRE SUPERHELTER: Harley Renshaw (5) liker superhelter. Turtles-leketøy, Batman-klær og Hulken-sengetøy. Foto: Trinity Mirror
SUPERHELT LIKER ANDRE SUPERHELTER: Harley Renshaw (5) liker superhelter. Turtles-leketøy, Batman-klær og Hulken-sengetøy. Foto: Trinity Mirror Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling