Harley levde på bacon og sjokolade

LONDON (Expressen/Dagbladet): Med sine 70 kilo var dalmatineren Harley så feit at den ikke orket å gå mer enn noen få meter. I stedet for å bevege seg, spiste den bacon og sjokolade i store mengder. Fedmen holdt på å ta livet av hunden. Nå er den reddet, etter å ha tatt av 32 kilo!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hunden, som trolig var den feiteste på de britiske øyer, har nå en normal vekt og løper rundt glad og fornøyd og vil ha den nye eieren sin med ut på tur. Før var det rett og slett utenkelig.

Alvorlig syk

Den gamle eieren av hunden døde i februar, og den smellfeite hunden ble omplassert til en ny eier som skjønte at noe drastisk måtte gjøres. Veterinærene bekreftet at dalmatineren var så feit at den risikerte å dø av hjertestans.

- Hjertet ville ikke ha orket mer, hunden var alvorlig syk, sier veterinæren John Davidson til Daily Mail.

Den tidligere eieren hadde gitt hunden sin noen helt vanvittige matvaner. Daglig spiste den seks bokser hundemat, steiker, fileter, bacon og store mengder sjokolade. Den kaloririke maten gjorde at hunden aldri klarte å bevege seg mer enn noen få meter.

Da paret Tony og Jill Simpson overtok, satte de hunden rett på diett. De begynte også å hale den med seg på tur.

- Vi var forsiktige i starten, og ga den ingen ting ekstra å spise. Etter bare to måneder kunne vi gå på tur med Harley og den andre hunden vår Jake. Det var utrolig å se framskrittene, sier Jill Simpson.

Normalvekt

Tony Simpson sier til avisa at han ikke tror at hunden har fått mosjon noensinne før. Nå er det ikke nødvendig med den knallharde dietten lenger, hunden har nådd normalvekt. Men bacon og sjokolade er bannlyst som hundemat hos det britiske paret.

- Harley har det mye bedre nå. Å gi en hund for mye mat er like ille som å la den sulte, mener Tony Simpson.

FEIT FØR:</B> Dalamatineren Harlet veide 70 kg og var trolig den feiteste på de britiske øyer.
SLANK;</B> Nå er Harley slank og fin og blir glad og fornøyd med på tur.