Hårløst «Manhattan-monster» identifisert

Skapte debatt da den skylte i land i New York i forrige uke.

OPPSVULMET:  Dette dyret skylte i land i New York i forrige uke. Biolog og zoolog Petter Bøckman ved Naturhistorisk museum i Oslo mener det er liten tvil om at dyret er en vaskebjørn. Foto: ABC
OPPSVULMET: Dette dyret skylte i land i New York i forrige uke. Biolog og zoolog Petter Bøckman ved Naturhistorisk museum i Oslo mener det er liten tvil om at dyret er en vaskebjørn. Foto: ABC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hårløs, oppsvulmet, gul og rød. Etter at «Manhattan-monsteret» ble skylt i land ved East River under Brooklyn Bridge i New York i forrige uke, har det blitt diskutert om det døde dyret kan være en gris eller en hund.

Men nå har «monsteret» blitt identifisert.

Amerikanske, danske og norske zoologer er nå enige: Dyret må være en vaskebjørn.

Oppblåst og hårløs - Det her er helt sikkert et pattedyr som har falt i sjøen og råtnet. Derfor er den oppblåst, og vi ser at musklene er i ferd med å brytes ned. Skinnet står spent som over en tromme, og fordi hårsekkene er noe av det første som går i oppløsning ved forråtnelse har håret falt av, sier biolog og zoolog Petter Bøckman ved Naturhistorisk museum i Oslo.

Han har studert bildene av det stranda vesenet, og sier til Dagbladet at det ikke er noen tvil om hva slags dyreart det er snakk om. 

- Dette var en vaskebjørn, og det ser vi på tennene, som har forskjellig størrelse. I underkjeven har den hjørnetenner og små jeksler bakover. Kjeven er for lang til  at det skulle vært et mårdyr, og skallen er for liten til at det kan være en bjørn, sier Bøckman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer