Harnes frikjent for cannabisdyrking

Politiet mente eks-torpedo Lars Harnes var en av hovedmennene bak cannabisplantasjen verdt flere millioner. Nå er han frikjent. - Han fikk resultatet mens han var ute og kjørte motorsykkel, sier advokat Øyvind Bratlien.

FRIKJENT: Lars Harnes var en av fire tiltalt i saken hvor politiet fant en cannabisplantasje i Fet. Foto: Privat / Politiet
FRIKJENT: Lars Harnes var en av fire tiltalt i saken hvor politiet fant en cannabisplantasje i Fet. Foto: Privat / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frikjennelsen kommer fram i en fersk dom fra Nedre Romerike tingrett. Ei kvinne og tre menn, blant dem eks-torpedo og tidligere Bandidos-leder Lars Harnes (50), måtte tidligere i juni møte retten, tiltalt for dyrking av 21,8 kilo cannabis. En mengde politiet mener tilsvarer en gateverdi på nærmere fire millioner kroner.

I dag kom dommen for de fire tiltalte.

- Harnes fikk resultatet mens han var ute og kjørte motorsykkel. Vi har derfor ikke fått gått gjennom dommen, men han er strålende fornøyd med frifinnelsen, sier 50-åringens forsvarer, Øyvind Bratlien.

Fant 277 planter

Det var alt annet enn julestemning som preget situasjonen, da politiet i desember i 2015 banket på døra til eneboligen i Fet. Ingen svarte, men politiet tok seg likevel inn.

Bak husets fire vegger fant de langt mer enn forventet. Velutstyrt med tekniske løsninger for varme, vanning og lys, var boligen rigget med ett formål: dyrking av cannabis. På stedet ble det blant annet beslaglagt 277 planter.

- Holder ikke mål

Harnes avviste konsekvent å forklare seg om plantasjen både i avhør og underveis i rettssaken. Påtalemyndigheten prøvde på sin side å knytte den tidligere MC-gjenglederen til cannabisdyrkingen ut ifra blant annet innkjøp av ventilasjonsutstyr og to observasjoner gjort av spanere ved boligen hvor dyrkingen fant sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.