Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harnes kan få ni års forvaring

- Kald, kynisk og profesjonell, sier aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bandidos-leder Lars Harnes bør dømmes til forvaring i inntil ni år, mener aktor i straffesaken etter ranet av DnB-filialen på Aker Brygge i fjor.

For Daniel de Linde (25) og Petter Tharaldsen (33) vil påtalemyndigheten ha fengselsstraffer.

I sin prosedyre i Oslo tingrett drøftet statsadvokat Kim Ellertsen hvordan Harnes gjentatte ganger er straffedømt. Han trakk også fram at millionranet på Aker Brygge skjedde mens 36-åringen var ute på permisjon fra fengselet hvor han soner en dom på seks års fengsel for mishandling.

- Hva sier dette om Harnes som person? Her sitter han og soner seks års ubetinget fengsel og så går han og stjeler 2,7 millioner kroner når han er på permisjon. Ranet er en kald, kynisk, profesjonelt utført handling med et egoistisk mål, sa Ellertsen.

Han mente ni års forvaring, med en minstetid på seks år, er en riktig straffereaksjon.

Mister lappen

Daniel de Linde ble i januar dømt til fire års fengsel for ran av Nordeas bankfilial på Grünerløkka i 2003. I tillegg til denne straffen påsto aktor en straff på tre år for Aker Brygge-ranet.

For Petter Tharaldsen argumenterte aktor mot det varslede kravet om frifinnelse, og påsto at han burde dømmes til fire års fengsel. I tillegg kan begge de to miste retten til kjøre bil i to år.

(NTB)