- Harnes likner Tony Soprano

Lars Harnes, den antatte hovedmann bak Aker Brygge-ranet, ble av rettspsykiateren sammenliknet med mafiabossen Tony Soprano under en rettssak i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I rettssaken ble Harnes dømt til seks års ubetinget fengsel for kidnapping, dødstrusler, grov mishandling og tortur av en ekskamerat fra Bandidos.

Det var psykiater Asbjørn Restan som kalte Harnes en norsk Tony Soprano (James Gandolfini), da han utdypet sin skriftlige erklæring som psykiatrisk sakkyndig før dommen falt.

-  Harnes' personlighet er ikke ulik Tony Soprano. Begge lever to liv - ett som brutale og voldelige pengeinnkrevere, og ett som dedikerte familiefolk.

Brutalt ran

Omtrent slik ordla Restan seg i retten, på et utdypende spørsmål fra aktor Olav Helge Thue.

Pengeinnkreveren og mafiabossen Tony Soprano - og hans kumpaner - utviser en grenseløs brutalitet på jobben. Også mot sine egne, dersom han mener seg sveket. Hjemme derimot, er han opptatt av de samme trivialiteter og problemer som andre familiefedre og ektemenn. Baseball med sønnen, krangel med kona, bekymring over tidsklemma.

Torsdag kveld begynte en ny serie med «Sopranos»-episoder på NRK1, til strålende kritikker, og med hundretusenvis av nordmenn som tilskuere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer