- Hårreisende diskriminering

Norges Handikapforbund er sjokkert over Oslo By Steinerskoles oppsigelse av trafikkskadde Heidrun Bubik. - Dette er hårreisende, men dessverre ikke et enestående tilfelle, sier nestleder Gunleif Krogstad. Han fikk selv sparken som lensmann for 12 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken om Heidrun Bubik (33) som fikk sparken da hun kom tilbake på jobb i rullestol, vekker onde minner hos Gunleif Krogstad (62). Den tidligere lensmannen i Meråker ble ryggmargsskadd og lam fra livet og ned i 1991.

- I likhet med Bubik fikk også jeg full støtte under rehabiliteringen. Først da det ble klart at jeg aldri mer ville kunne gå, fikk jeg beskjed om at jeg var ferdig som lensmann. Jobben var 90 prosent administrativ. Det ville ikke hatt noen betydning om stolen jeg satt i hadde to eller fire bein, sier Krogstad.

Intoleranse

Bubik har valgt å kjempe for å få tilbake jobben sin, og møter Oslo By Steinerskole i retten neste år.

- Det er ikke vårt ansvar at Bubik ble lam. Hun rakk aldri å tiltre stillingen, så jussen får tale, sa styreleder Erik Marstrander i Dagbladet i går.

Norges Handikapforbunds generalsekretær, Lars Ødegård, er sjokkert: - Så intolerant som skolen framstår, har den åpenbart behov for å ta inn en lærer i rullestol. Dette er diskriminering på det groveste, sier han og kaller Marstranders resonnement skremmende.

- Han skyver problemet over på Bubik når han tar utgangspunkt i at hun ble utsatt for en ulykke, og bruker det som begrunnelse for at hun aldri møtte på jobb. Bubik var syk. Det er forbudt ved lov å si opp sykmeldte, påpeker Ødegård.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer