Hårreisende for Bush

-  Fire nye år! Fire nye år, hylte Don King til sine republikanske venner i Madison Square Garden før han møtte Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Mike Tysons og alle de andre store bokseres promotor Don King kastet glans over seg selv og Det republikanske partiets landsmøte under åpningen av landsmøtet i den kjente idrettsarenaen Madison Square Garden i New York i går.

Etter flere runder i landsmøtesalen - til enorm applaus og innlagt autografskriving - møtte den omstridte 73-åringen Dagbladet.

-  En viktig president

-  George W. Bush er den viktigste og beste presidenten USA har hatt for oss svarte. Bush har åpnet dørene for oss. Utenriksminister Colin Powell er den første svarte utenriksministeren i historien. Condoleezza Rice har vært en glimrende sikkerhetsrådgiver, sier Don King.

-  Poenget er at Bush har gitt oss sjansen. Nå vet svarte amerikanske gutter og jenter at de kan komme til topps. Uten at de må være best i sport eller underholdning, slår Don King fast.

Han har vært en av pådriverne for å få republikanerne til å legge landsmøtet til New York og Madison Square Garden. Og det var en tydelig fornøyd Don King som ruslet rundt og håndhilste på lokale republikanske delegater i går formiddag New York-tid.

-  Vår framtid

-  I forhold til en boksekamp, er dette spennende?

-  Landsmøte er ikke som en boksekamp. Det kan ikke sammenliknes. Nå kjemper vi for verdens beste lands framtid, sier King, før han snur seg mot landsmøtesalen - der Mike Tyson, Muhammad Ali, George Foreman og de andre historiske tungvekterne har utkjempet klassiske boksekamper. Han viser fram fire fingrer på hver hånd og roper ut:

-  Fire nye år! Fire nye år! Fire nye år!

Don King er ikke i tvil om George W. Bush kommer til å feie demokraten John Kerry av banen.

-  Hør bare på stemningen her i Madison Square Garden (for en journalist fra Norge kan det nesten høres ut som et gedigent vekkelsesmøte - det eneste som mangler er tungetalene)!

-  Vi amerikanere har det bra, og folket vet at George W. Bush står for de rette amerikanske verdiene. Selv om det ikke blir som en boksekamp, kommer Bush til å vinne en klar seier, sier Don King uten den minste fnugg av tvil.

-  Et bedre samfunn

Den hårreisende og fargerike boksepromotoren understreker hvor viktig presidenten har vært for minoritetsgruppene.

-  Det er utrolig viktig for Amerikas framtid at alle - og ikke bare de hvite - har mulighetene til å nå fram. Det gjør at vårt samfunn blir enda bedre.

73-åringen, som fortsatt er den største og mektigste mannen i bokseverden, har ingen offisielle oppdrag under republikanernes landsmøte.

Som en av de få virkelige ikke-politiske kjendisene under landsmøtet, høster han jubel og beundring fra delegatene.

Unge som gamle, kvinner og menn, strømmer på for å få personlige autografer og mulighet til å bli fotografert sammen med Don King.

Og Don King har også en hilsen til Dagbladets lesere:

-  Stå på! George W. Bushs politikk viser at alle har muligheten. Uansett om du er hvit eller svart. Stå på, da får du muligheten!

HYLLET BUSH: Boksepromotor Don King ble hyllet av republikanske delegater under landsmøtet i Madison Square Garden. Selv hyllet han presidenten. - George W. Bush har gitt svarte muligheten, sier Don King.