Harry Potter skaper London-kaos

Snart kan du følge i Harry Potters engelske fotspor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart kan du følge i Harry Potters engelske fotspor.

Innspillingen av Harry Potter-filmen skaper kaos i Londons, for anledningen, avgrensete gater.

Ifølge VG reagerte foreldre på politiets røffe behandling av unge nysgjerrige Potter-fans, som her om dagen ønsket å få et glimt av magien. Målet var innspillingen av en filmscene ved King's Cross undergrunns- og jernbanestasjon.

For å unngå kaos vil British Tourist Authority arrangere Harry Potter-turer under slagordet «Why don't you Potter around Britain?». Turistmålene er de mange magiske stedene hvor Hogwarts og Gringotts får sine filmscener.

London, Oxford, Durham og Berkshire er blant de Potterske turistmålene, melder filmbladet Empire.

Turene kommer igang i forbindelse med filmpremièren, og kan, skal man dømme etter bøkenes popularitet, regne med få flere turister til Storbritannia.

Salgstallene for Potter-bøkene er magisk høye, og de tre bøkene som hittil har blitt oversatt til norsk, troner overlegent på bokhandlernes bestselgerlister for 2000.

Nesten-halshogd Cleese

Filmen har première i USA og Storbritannia i november i år. Chris Columbus, som har regissert blant annet «Mrs. Doubtfire» og «Hjemme Alene», står for regien av filmen. Harry Potter spilles av Daniel Radcliffe (12). Hans gode venner Hermione Granger og Ron Weasley, spilles av henholdsvis Emma Watson (10) og Rupert Grint (12).

Komikeren John Cleese står også på rollelisten som Sir Nicholas De Mimsy-Porpington, som etter et halshoggingsforsøk er nesten hodeløs.