Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harry søkte ro med familien

LONDON (Dagbladet): Prins Harry tilbrakte gårsdagen i ro og fred sammen med storebror William og pappa Charles. I kjølvannet av avsløringene om at den kongelige tenåringen har brukt narkotika, får prins Charles honnør for hvordan han taklet problemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Prins Charles og den kongelige familien har taklet dette problemet på en helt riktig måte, uttalte statsminister Tony Blair i går. Blair er godt kjent med hvordan det er å ha en 16-åring som prøver ut rusmidler: Statsministerens eldste sønn, Euan, ble som kjent plukket opp av politiet uten å kunne gjøre rede for seg da han var 16 år. Han var sørpe full.

Ansatte varslet

Det var ansatte på Highgrove, prins Charles' hjem i Gloucestershire, som varslet den britiske tronarvingen om at det luktet cannabis da yngstesønnen hadde fester.

Prins Charles tok på seinsommeren i fjor med seg sønnen til en rehabiliteringsklinikk han sjøl er den høye beskytter for.

- Den unge kongelige har lært mye. Det var en anledning for prinsen av Wales til å lære sin sønn om vårt arbeid, og om konsekvensene av å ta dop, sa leder Bill Puddicombe ved Featherstone Lodge til BBC i går.

- Prins Harry var her noen timer og snakket med folk som har vært avhengige av kokain og heroin. De fortalte hva som har skjedd i deres liv, og det må ha vært ganske skremmende for den unge prinsen, fortalte Puddicombe.

Han opplevde den unge kongelige som en avslappet og vennlig fyr.

Prins Harry var 12 år gammel da moren, prinsesse Diana, døde. Han gjorde dypt inntrykk på mange briter med den roen han maktet å beholde i begravelsen, som en hel verden var vitne til.

- Snakket rolig

Prins Harry var 16 år gammel da han kom i kontakt med en gjeng eldre gutter. I løpet av to måneder sist sommer utviklet den unge prinsen uheldige rusvaner. Mye alkohol og cannabisrøyking preget prins Harrys festvaner. Prins Harry er nummer tre i arverekka til den britiske tronen, etter storebror William.

- Prinsen brukte cannabis inne på farens eiendom. Han røykte bare på private fester og sammen med nære venner, sier en kilde til den britiske avisa News of the World. Snart varslet ansatte på Highgrove prins Charles om hva som foregikk.

- Prins Charles snakket rolig og alvorlig med yngstesønnen. Han konfronterte ham ikke på en aggressiv måte, skriver avisa videre.

Deretter skal prins Charles ha konsultert prins William. De tre skal ha hatt mange og lange samtaler etter at Harry fortalte faren om hva han drev med.

Mindre frihet

Prins Harry går til daglig på Eton, og siden i fjor sommer har friheten blitt noe innskrenket for unggutten. Prins Charles sørger for at enten han sjøl eller prins William er hjemme når yngstegutten kommer hjem i ferier og helger.

Prins Charles skal ifølge britiske medier ha sørget for at guttene hans får like mye kjærlighet og omsorg.

Hele Norges coronakart